Hjem Nyheter 1003 personer testet av legevakten

1003 personer testet av legevakten

Testing av koronaviruset startet allerede 1. mars på legevakten i Drammen. Frem til 9. mars klokken 08.00 har 1003 personer blitt testet, skriver Drammen kommune på deres nettside.

Det er omtrent 140.00 innbyggere som er tilknyttet Drammen legevakt. Dette tallet er inkludert innbyggere fra Lier og gamle Sande kommune.

Per dags dato vil det si at 0,02 prosent av disse innbyggerne nå er smittet med koronaviruset.

– Vi tester fortsatt mange, men ikke alle. Vi følger  det som til enhver tid er de gjeldende kriteriene fra nasjonale myndigheter. Det gjelder sårbare grupper, helsepersonell og mennesker som jobber i samfunnskritiske funksjoner, forteller Liv Heidi Brattås Remo, virksomhetsleder ved Drammen legevakt.

Slik foregår testingen

– De som kan komme seg til Drammen legevakt med egen bil, og som har egen utgang fra hjemmet sitt, tester vi her utenfor på legevakten. I tillegg har vi to biler som kjører rundt og gjør tester hjemme hos folk. Det gjelder eksempelvis de som ikke klarer å

komme seg til legevakten med egen bil, bor i blokk og deler oppgang med flere. Foreløpig er det også legevakten som tester på institusjonene, selv om institusjonene nå gradvis skal begynne å overta denne testingen selv, forklarer Remo.

[email protected]