Hjem Nyheter 12 personer koronaisolert i Drammen

12 personer koronaisolert i Drammen

De tolv personene involverer tre husstander. Det opplyste smittevernoverlege Einar Sagberg på pressekonferansen i dag. Det skal ikke være barn som er isolert.

Disse tolv personene var et reisefølge til Nord-Italia, da de hadde symptomer som kunne indikere at de var smittet av koronaviruset.

Helsetilstanden til de to som har testet positivt på koronaviruset er grei.

– De har feberliknende symptomer og klager på hodepine, forteller Sagberg.

Hvordan helsetilstanden til resten av reisefølget er kan han ikke gå nærmere på.

Smittevernoverlege Einar Sagberg oppfordrer folk i Drammen til å være flinke med hygiene. Foto: Hina Aslam

I alt er det nå 32 personer som er smittet av korona i Norge.

– Vi har løpende kontakt med de smittede og deres nærkontakter. De smittede har tatt beskjeden med fatning og bidrar i stor grad til å finne frem til viktig informasjon i smittesporingsarbeidet, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Alle som har vært i direkte kontakt med de smittede personene vil bli kontaktet av smittevernteamet i Drammen kommune, og får informasjon om hvordan de skal forholde seg i den nærmeste tiden.

Du finner oppdaterte råd på Folkehelseinstituttets hjemmesider www.fhi.no. 

Sprer seg raskt

– Koronavirusinfeksjon gir i de fleste tilfellene ett relativt mildt forløp med hoste, feber og forkjølelse, men føler nærkontaktene seg dårlig utover det skal de kontakte lege for ytterligere vurdering, sier Sagberg.

Han oppfordrer folk til å følge rådene til nasjonale myndigheter.

– Dette er et virus som sprer seg veldig lett. Derfor er det ikke overraskende at vi nå har fått påvist viruset også her. Men nettopp fordi vi har regnet med at det også ville komme hit, har vi vært godt forberedt på den situasjonen som nå har oppstått og fulgt de nasjonale føringene, forteller Sagberg.

Smittevernoverlegen regnet med at det var et spørsmål om tid før det også ble påvist koronavirus i Drammen. Her ser du et illustrasjonsbilde av koronaviruset. Foto: Envato Elements.

Alle må bidra

Smittevernoverlegen understreker betydningen av at alle bidrar til å begrense smitte. Alle som har vært i områder med vedvarende smitte de siste 14 dagene eller i direkte

kontakt med smittede og har symptomer på luftveisinfeksjoner eller feber, må ringe fastlegen eller legevakten.

[email protected]