Daglig leder i Propr Kjetil Eriksson mener de digitale endringene i eiendomsmarkedet må komme forbrukerne til gode. Foto: Andre Clark-Utvik.

228 i Buskerud har solgt boligen selv

Skrevet av RED
28.12.2019 15:05 - OPPDATERT 29.12.2019 10:54

Den digitale selvbetjeningstjenesten for salg av boliger – Propr.no – brukes i alle fylker i Norge, og har spart forbrukerne for millioner.

– Vi satser for fullt på at folk kan selge boligen selv også i distriktene, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson. Propr.no er en selvbetjeningstjeneste for å selge boligen din selv på en trygg, sikker og enkel måte til en pris som reflekterer egeninnsatsen, uten fordyrende mellomledd.

I alle fylker
Propr.no ble etablert i 2016 og har som mål at alle i Norge kan selge sin egen bolig selv. Gamle og dyre forretningsmodeller står for fall og digitale løsninger tar over. 
Tjenesten Propr.no har vært brukt i alle fylker i Norge. Så langt har 228 valgt å bruke den digitale selvbetjeningstjenesten i Buskerud. Totalt i Norge har 2.250 mennesker 
brukt den enkle digitale tjenesten; hvor bruken vokser solid i distriktene i Norge. 

Sparer 80.000
Eiendomsmarkedet er blitt betydelig automatisert de siste årene uten at det har kommet forbrukerne til gode. Dette endrer drastisk de etablerte bransjene og undergraver etablerte fordyrende strukturer som eiendomsmeglere.
– Det har vært store digitale endringer i eiendomsmarkedet og dette bør nå virkelig komme forbrukerne til gode, sier Propr-sjef Eriksson. 
Hver forbruker sparer i snitt 80.000 kroner på å selge selv uten å bruke megler. – Det er gledelig å se at disse sparte pengene går til forbrukerne, sier Eriksson.  

Full kontroll 
Estimater tyder at ca 14 prosent vil selge selv i 2024, mot én prosent i dag. 
– Selgeren har full kontroll over salgsprosessen, også utgiftene, sier Eriksson og legger til at kundene selv velger kun tjenesten de trenger i et fleksibelt salgssystem.

Propr mener det er boligeieren selv som kan svare best ved en visning av boligen og ikke en eiendomsmegler på spørsmål om alt fra naboer til helgebråk. 
– Det er jo du som kjenner din egen bolig best, sier Eriksson. 

Gjennom Propr siden oppstarten har det vært omsatt boliger for 4,2 milliarder kroner. 

[email protected]