Hjem Nyheter 300 på «The Hive» på Øren

300 på «The Hive» på Øren

Arrangementet i Øren nye flerbrukshall var med andre ord utsolgt. LAN (Lokal Area Network)/Datapart ble en helg fullstappet med sosiale happenings for dem som elsker å spille dataspill.

– I et slik arrangement blir man nemlig ikke bare sittende ved datamaskinen. Man møter mange andre med samme interesser, deler erfaringer, stifter nye bekjentskaper og får anledning til å delta på mange aktiviteter rundt omkring på arenaen. Så var også tilfelle i flerbrukshallen på Øren i helgen, ifølge Ola Ekeberg Apenes, klubbkoordinator for arrangør Drammens Ballklubb.

Drammen blir større

DBK har med sitt utstrakte samfunnsarbeid gjort mye for mange som ikke naturlig identifiserer seg med den tradisjonelle idretten. Når klubbens esport-gruppe fant ut at det ikke finnes noe annet LAN i Drammen, var veien til å starte opp kort. Dette var andre gangen klubben arrangerte og staben bestod fortsatt i hoveddel av unge arrangører fra 13 til 25 år.

The Hive er foreløpig Drammens eneste LAN, men etter kommunesammenslåingen med Nedre Eiker og Svelvik får Ballklubben selskap av «The Link» i Svelvik, som arrangeres to ganger i året.

– Selv om 93 prosent av barn mellom 9 og 18 år spiller dataspill og «gamer» hver eneste dag (barn og medier undersøkelsen 2018, medietilsynet, red.anm.), er det likevel kort vei gamerne imellom. DBK har god kontakt med gjengen i Svelvik. Sammen er disse arrangementene viktige for å anerkjenne gaming og esport som hobby.

– For oss skulle det bare mangle. Det er den raskest voksende fritidsaktiviteten i verden, sier Ekeberg Apenes.

Unge arrangører

DBK lagde altså Drammenslanet «The Hive» for andre året.

– Fjoråret var vellykket, men vi lærte en hel masse og årets lan ble en enda bedre opplevelse enn fjoråret bare ved billettsalget å regne. I år var det også et solid knippe unge arrangører å finne i kulissene. Blant annet har kokken Mikail «fin-tunet» rettene som ble servert til landeltakerne siden før sommeren.

– Som alt annet klubben arrangerer er dette også tuftet på sterk idealisme. Dette gjelder også både sponsorer og gode samarbeidspartnere. Ekstra stas syntes vi det var at det idealistisk tuftede gaming-magasinet «Ulvespill» fra Konnerud stilte opp i år igjen. Det samme kan sies om byens næringsliv, samt Drammen kommune. Det er naturligvis utrolig viktig og kjærkomment for oss. Slik blir dette for DBK, i likhet med DBK SommerCamp nok et arrangement i offentlig, privat og frivillig samarbeid, uttalte Ekeberg Apenes. 

Mange foreldre og voksne er ukjente med gaming og gaming-kulturen, og er nysgjerrige på hva et LAN egentlig er.

Derfor ble det også arrangert omvisning for denne gruppen på lørdag. 

[email protected]

FAKTA: Esport-satsningen.

  1. DBK var første idrettsklubben i Norge som opprettet esport som egen gruppe. Etter dette har det dukket opp flere og flere idrettsklubber som ønsker å starte opp lignede tilbud. Bare i Drammens distriktet er det allerede 4 klubber som har tilbud eller er like om hjørnet (KIL, ÅIF, DBK, Lier IL). DBK, Lier IL (og Driv IL) er referanseklubbene for mange. 
  2. DBK selv har fungert som rådgivere for andre idrettsklubber fra hele Norge. Mo i Rana, Bodø, Kristiansand og Varhaug for å nevne noen. I disse dager er de nevnte klubben med på å etablere Norges Esportforbund.
  3. Dette er et helt unikt arrangement i Drammens sammenheng.