Alle Brakars avganger, med unntak av noe skolekjøring, er rammet av busstreik som trådte i kraft i dag tidlig. Foto: Terje Prestårhus

Brakar rammet av streik - opptrapping fra lørdag

Skrevet av Bjørn Larsen
20.09.2020 09:45 - OPPDATERT 21.09.2020 12:24

Klokken 06.00 i dag gikk 3800 bussjåfører ut i streik. Streiken medfører at  at alle Brakars avganger, med unntak av noe skolekjøring, er rammet. Fra førstkommende lørdag trappes med over 4500 nye bussjåfører. Da vil nesten 8500 bussjåfører over landet være i streik. Og streiken kan bli langvarig.

Sjåfører i hele Viken-området er nå i streik, men trikk, tog, båt og T-bane kjører som normalt. Arbeidstakerorganisasjonen varsler ifølge VG en rask opptrapping av streiken.

Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Fagforbundet er oppgitt over manglende vilje til å finne en løsning fra arbeidsgiversiden.

- Vi er skuffet over at arbeidsgiver ikke forstår at bussjåførene har blitt hengende etter lønnsmessig. Vi har en enighet fra tidligere om at lønna skal nærme seg industriarbeiderlønn, og så får vi et tilbud som går i feil retning. Det er løftebrudd, uttaler forbundssekretær i Fellesforbundet Dag Einar Sivertsen.

I 2006 inngikk arbeidsgiverne og bussjåførene en avtale på at lønn skulle ligge mer på linje med industriarbeiderlønn. De siste årene er avstanden til industriarbeiderlønnen blitt stadig større.

Følgende Brakar-avganger vil kjøre uavhengig av streik:

  • Hemsedal: all skoleskyss kjører som vanlig
  • Flesberg: skoleskyss fra Ulland-området til Flesberg skole (linje 118)
  • Nore og Uvdal: skoleskyss  fra Hellekleiv, Åsbøgrend og Wetterhusgrend til skolen (linje 435)
  • Nore og Uvdal:  skoleskyss fra  Fønnebø til både Uvdal og Rødberg skole (linje 429)
  • Sigdal: skoleskyss fra Hiåsskogen til Prestfoss (linje 107)
Disse avgangene kjøres av sjåfører som ikke er organisert. I tillegg vil skoleskyss med drosje kjøres, med unntak av drosjekjøring som er mating til skolebusser som ikke går.

Noen av Vys ekspressbusser vil også stå som følge av streiken. Detaljert info finner du hos Vy.

Ingen reisegaranti

Brakar skriver på sine hjemmesider brakar.no at reiseplanleggeren og Brakar Reise ikke vil bli oppdatert og at reisegarantien ikke gjelder ved en streik.

[annonse]
[email protected] 

 

Les mer om:

Brakar Busstreik