Hjem Nyheter 50 mill. til barns sommeraktiviteter

50 mill. til barns sommeraktiviteter

Da fristen gikk ut 1. juni hadde stiftelsen mottatt nesten 1.100 søknader. Det betyr at omlag hver tredje søker nå har fått positivt svar. Målet med tildelingene er å bidra til lystbetonte aktiviteter og mestringsopplevelser for barn og unge.  

Unn Dehlen som er administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen

– Vanligvis opererer vi med én søknadsfrist i året, som er 15 september. I år har vi valgt å endre på gaveprosessen vår gjennom ekstraordinære utlysninger i forbindelse med Korona-situasjonen, sier Unn Dehlen som er administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen.

Prosjektene spenner vidt fra konkrete tiltak som svømmeopplæring, til ulike aktiviteter og opplevelser.

– Vi er imponert over viljen til å skape noe for barn og unge i en sommer som blir litt annerledes for mange, og vi skulle gjerne bidratt med enda flere midler, sier Dehlen.

Tabell: Stine-Merethe B. Johansen

De største mottakerne av midler er Røde Kors og Frelsesarmeen som til sammen mottar 5,8 millioner kroner. Disse skal fordeles lokalt over hele landet. Svømmeforbundet får også 1,5 millioner kroner til svømmetiltak.

Neste utlysning fra Gjensidigestiftelsen blir lansert i løpet av juli, og da kan det søkes om støtte til å skape inkluderende møteplasser i nærmiljøet.

[email protected]