Hjem Nyheter 81-åring debuterer i Kunst Elva Rundt

81-åring debuterer i Kunst Elva Rundt

Ikke verst å debutere i dette selskapet når man har passert 80 år! Nå vil maleriene hennes også bli utstilt langs Drammenselva.

– Jeg skulle hatt en separatutstilling Folkets Hus i Drammen i våres, men den forsvant jo selvsagt på grunn av koronakrisa, sier hun litt oppgitt. – Da er dette et flott plaster på såret, og jeg har jo mange arbeider å vise fram nå også, forteller den spreke kunstneren.

Kari Pettersen driver både med rosemaling og malerier, og begge deler vil bli presentert på Kunst Elva Rundt 16. august. Foto: Tom Helgesen

Anerkjent rosemaler

Hjemme i atelieret Sparavollen lyser det opp i fargerike malerier, men også en rekke rosemalte gjenstander. Kari Pettersen er nemlig også en anerkjent og dyktig rosemaler. Blant annet har hun vært og holdt kurs flere ganger i USA og også en gang i Osaka i Japan innenfor denne genren. Ja, hun har ikke tall på hvor mange rosemalte boller det har blitt opp gjennom årene.

– Jeg kommer nok til å ta med noen rosemalte gjenstander til Kunst Elva Rundt også, men foreløpig vet jeg ikke hvor mye plass jeg har ”å boltre” meg på, sier hun.

Naturmotiver 

Natur med landskap, skog, blomster og dyr er blant favorittmotivene. Malerier av hestehov, blåveis og hvitveis står side ved side, og et flott rådyr snur på hodet på et annet motiv. – Ja, disse tre vårblomstene er blant favorittene, så de må jeg male hvert år, sier hun og ler.

– Rådyr er det daglig rundt huset her i hele vinterhalvåret. Det er et naturlig motiv å male for meg. Nå gjenstår det å finne ut hvilke og hvor mange malerier jeg kan få vist fram langs Drammenselva søndag 16. august, avslutter hun.

Norges lengste kunstutstilling

Kunst Elva Rundt i Drammen er regnet som Norges lengste kunstutstilling. Det hele startet i 2009 og ble en kjempesuksess med en gang. Siden har arrangementet etablert seg som en årlig folkefest med en 1,6 km lang kunstvandring i Drammen i regi av Kreaktiv.

Dette utendørs kunstgalleriet på begge sider av Drammenselva har i koronaåret 2020 god plass til skuelystne på søndagstur. Arrangørene sørger nemlig for 15 meter mellom hver utstiller, så alt skal ligge til rette for en trygg og smittefri dag ved elva.
I samråd med smittevernoverlegen i Drammen kommune har man kommet fram til en rekke tiltak som skal overholdes på hver enkelt stand, slik at man trygt kan handle kunst.

Det er ventet at rundt 100 kunstnere kan få vist fram kunsten sin på dette gratis kunstgalleriet. 

Utstillingen blir i år kontantløs, og alle utstillere har fått krav om å vaske bankterminalen mellom hver kunde.

[email protected]