Hjem Nyheter 90-åring med ny bekledning

90-åring med ny bekledning

– Grunnen er ikke annen enn at vi fikk bedre betingelser hos VVS Ekspert enn det vi hadde hos Comfort, forteller Bjørn Jensen som er eier og daglig leder hos Jensen Varme.

– Denne muligheten har gitt oss en giv, og vi er i ferd med å renovere hele butikken, forteller søster, eier og styreleder i bedriften, Hilde Jensen.

Jensen Varme har vært i Drammen i 90 år i år. Bedriften ble startet opp av bestefaren til Hilde og Bjørn, og var drevet av faren deres før de tok over bedriften. Ikke nok med det, men nå har den fjerde generasjon også fått interessen for bedriften og datteren av Bjørn Jensen, Tine Jensen, har allerede lagt ni år bak seg i bedriften.

– Det har jo blitt en familietradisjon, men jeg synes det er veldig gøy å jobbe med design og kunder, sier Tine Jensen som er daglig leder i Drammens eneste VVS Ekspert butikk.Tine Jensen er oppvokst familiebedriften Jensen Varme. Foto: Hina Aslam

Hva er hemmeligheten til at dere har klart å holde familiebedriften så lenge?

– Vet ikke om det er noe hemmelighet, men det er viktig å jobbe hardt og å ha beina godt plantet på jorden, sier Bjørn.

– Vi har bygget opp soliditeten i bedriften og jobbet med det i alle år, sier Hilde.

Begge gikk inn i bedriften som unge. Mens Hilde tok utdannelse i økonomi og Bjørn som rørlegger, ble det naturlig at Hilde tok styringen over økonomien i bedriften og Bjørn over det faglige i bedriften.

– Men vi har ikke mange definerte oppgaver når vi jobber i en familiebedrift stepper vi inn der det trengs, sier Bjørn.

Bedriften startet opp i nærområdet før de flyttet til Grønland og nå holder de til i Strømsø.

– Her er vi sentrumsnært og har egen parkering for kunder. Det hadde jo blitt litt vanskelig å ta med vanntank eller toalett på bussen for kundene, sier Hilde og ler.

Bedriften har i dag 18 ansatte som jobber som rørleggere, i butikken og i administrasjonen.

Om Tine skal ta over bedriften etter hvert?

– Ja vi får se, de er jo her noen år til håper jeg, sier Tine og smiler.

[email protected]