Sommerskolen, et tilbud som har eksistert siden 2014, bruker denne sommeren flere læringsarenaer enn tidligere, som andre lokaler og oppmøtesteder i trygge omgivelser med aktivitetsledere som har fått opplæring i smittevern. I løpet av tre uker i juni og juli vil 900 elever ha glede av aktivitetstilbudene. Fremdeles er det noen ledige plasser i ukene 31 og 32, så det er bare å melde seg på for elever fra 5. til og med 9. trinn.
Oppdagelsesferd på land og vann
Sommerskolen har ukentlig 300 elever. Tidligere har elevene kunnet få plass på Sommerskolen i flere uker, men i år er det begrenset til ei uke per elev.
Ansgar på 11 år gruegleder seg til å begynne på Sommerskolen:
Jeg skal være med i naturfagsgruppa, da jeg er glad i å være ute i naturen. Liker å finne på noe og ikke bare være hjemme. Vennen min Henrik er med i gruppa, og så blir det spennende å bli kjent med de nitten andre i gruppa vår.
Ansgar har mye å glede seg i uka framover, og forteller litt om hva han han og de andre skal gjøre:
Vi skal fange insekter, lære å seile om bord på skuta Christiane, samt å se med en undervannsdrone på livet i Blektjern.
Leder Lise Andersen forteller om flere aktiviteter som står på timeplanen:
I tillegg til naturfagsopplæring har vi ei gruppe som skal danse, synge og drive med teater. Portaasen skal besøkes, i tillegg til å bli bedre kjent i Drammen by. Fotball- og håndballtrening, kreative kurs, hvor barna lærer å uttrykke seg skriftlig, filme og ta bilder. Vi har forskerfabrikken og magisk matematikk, noen skal besøke et opplevelsessenter i Ski og bondegården Grytebakken får også besøk av oss. Egne kurs for ungdomstrinnet blir teknologi og programmering.
Sommerskolen tilbyr et trygt, aktivt og sosialt læringsmiljø, hvor myndighetenes forhåndsreglene følges. Elevene får nye venner og gode og morsomme sommerminner skapes garantert i løpet av ei aktiv uke.