Hjem Nyheter Åpner opp for gjester fem timer om dagen

Åpner opp for gjester fem timer om dagen

–Jeg åpner ikke restauranten for omsetningens skyld, men fordi jeg ser stor viktighet av å få ansatte tilbake på jobb, sier Ancha Liverud, daglig leder ved Anchas Bodega. Hun sier at vi alle har et samfunnsansvar i forhold til å følge myndighetens pålegg og anbefalinger og samtidig bidra så godt vi kan til at næringsliv og arbeidsplasser ikke forsvinner i dragsuget.

Gjennomtenkt 

De siste ukene har daglig leder ved Anchas Bodega, Ancha Liverud, hatt en tett dialog med NAV, politikere og Byen Vår Drammen for å få klarhet i hvilke retningslinjer de må forholde seg til ved begrenset åpning av restauranten.

–De retningslinjene som har kommet fra myndighetene er at det skal være to meter mellom bordene og at vi må vaske og sprite alt vi og gjestene tar på. Og for en servitør er det vanskelig å holde seg to meter unna en gjest. Men vi oppfordrer til å holde så god avstand som mulig, sier Ancha Liverud, og forteller om flere smitteverntiltak som er satt i verk.

–Det beste man kan gjøre som et smitteforebyggende tiltak er å tenke håndhygiene, håndhygiene og atter håndhygiene, og ikke ta seg i ansiktet. Samt å tenke renhold. Og ønsker servitørene å bruke hansker, så skal hanskene byttes mellom hver eneste oppgave de gjør i løpet av et skift, forteller Liverud.

Som følge av strenge restriksjoner vil det være en kokk, to servitører og en ryddehjelp på fem timers vaktene.

–Ryddehjelpens hovedoppgave vil være å gå rundt og vaske over håndtak og kontaktflater. Jeg har aldri i mine nærmere 40 år i bransjen vært borte i en lignende tilstand. Derfor stater vi i det små og tar ting derfra.

Meterstokk 

I lokalene som Liverud beskriver som smått og trangt har meterstokken vært flittig brukt for å måle opp to meter mellom bordene. Og der hvert bord har maks fem sitteplasser.

Ikke alle bordene kan brukes for å tilfredsstille kravene om to meters avstand. Foto: Marianne M. Jonassen.

–Vi kommer til å være superstrikte med gjestene. Og vi vil stoppe gjester som går mot et annet bord enn det de sitter ved. Stolene ved bordene er heller ikke lov til å flytte på, informerer Liverud.

Inne i lokalene er det målt opp til maksimum 38 sitteplasser og totalt åtte plasser fordelt på to bord ute.

–Bordene med fem sitteplasser inne er beregnet for familier som bor på samme adresse. Ute må familier eventuelt fordele seg på to bord.

AS Norge 

Skutebrygga valgte å åpne dørene igjen forrige fredag med stort hell. –Det er hyggelig å høre at de har klart det så bra. Jeg håper og tror vi skal få det til på en forsvarlig og god måte, sier hun og oppfordrer også gjestene til å være nøye med hygiene, sier Liverud.

Det som er viktig for Ancha Liverud er å bidra til at «AS Norge» sakte, men sikkert kommer seg på beina igjen etter koronakrisen.

–Om dette strekker seg til høsten er jeg redd for at det innebærer kroken på døra for veldig mange, og det må vi virkelig stå sammen og kjempe imot, sier Ancha Liverud.

[email protected]