Hjem Nyheter Eikers eneste indiske restaurant åpnet

Eikers eneste indiske restaurant åpnet

Ravi har jobbet på restauranter i India, Israel og Tyskland, før de siste ti årene i Norge. Hittil har han vært ansatt kokk, men nå starter han altså sitt eget. I Mjøndalen får han også æren av å drive distriktets eneste indiske restaurant, og dermed sjansen til å tilby noe helt eget i nærmiljøet. 

Gode muligheter 

Han jobbet tidligere som kokk på Hokksund Camping, hvor han fikk anledning til å teste ut noen indiske retter på lokalbefolkningen. Det viste seg å bli en stor suksess.

– Det gikk veldig bra, og mange kunder sa at de ville ha en indisk restaurant her i Eiker-området. Så siden har jeg sett etter et egnet lokale i Eiker, og så jeg fant dette, forklarer Ravi. 

Lokalet ligger i Møllergata midt i Mjøndalen sentrum, og bør være en utmerket plassering for å friste sultne mjøndølinger. Ravi selv bor i Drammen sammen med kone og to barn, men tenkte det var bedre å åpne et sted hvor han ble alene om indisk mat.

– Det er allerede mange indiske restauranter i Drammen, og husleia er høyere der. Jeg tenker det er gode muligheter for å komme på beina her hvor det ikke finnes et lignende sted, forklarer han. 

Satser alt 

Den faglærte kokken satser nå alt på den nye restauranten.

– Jeg og kona sover på gulvet i stua hjemme, mens barna har soverommet. Jeg har investert alle sparepengene på dette. Kona er litt bekymret, hun håper vi ikke fortsatt sover i stua når barna er voksne, sier Ravi med et smil. 

Siden juli har han jobbet med restauranten, uten annen inntekt enn oppsparte midler. Etableringsstøtte har også uteblitt. Han var klar for å åpne i september, men måtte vente en stund på diverse godkjenninger. Siste papir var i orden forrige fredag, og da ble det raskt åpning påfølgende mandag. 

Kona Sarla har tatt fri ei uke fra sin lagerjobb for å hjelpe til den hektiske åpningsuka. De første fire dagene med åpne dører har i alle fall hatt godt besøk.

– Det har vært veldig bra denne uka, og mange gode tilbakemeldinger fra kunder både i restauranten og på Facebook, sier Ravi fornøyd. 

Menyen skilter med tradisjonelle indiske retter som Chicken Tikka Masala og Lamb Korma, men også mer ukjente fristelser som Mango Chicken og Lamb Rogan Josh. I tillegg er det et utvalg av både indisk øl og vin. – Det kommer enda mer nyheter på menyen når jeg får ting litt på plass her. Og etterhvert planlegger jeg også å ha hjemkjøring, både i Eiker og Drammen. Men én ting av gangen, sier den ferske restauranteieren. 

[email protected]