Hjem Kultur Adventsgave med stjernesolister og kor

Adventsgave med stjernesolister og kor

PRESSEFOTO

– Jeg gleder meg skikkelig til duettene med soulsangeren Knut Anders Sørum, forteller sopranen Ann-Helen Moen på telefon til Byavisa. Han er den popartisten som har mestret opera-sjangeren best av alle jeg har sett på Stjernekamp. 

Bidra til julefred
– Det blir også første gang jeg skal synge sammen med Det Norske Jentekor, forteller hun videre. De unge jentene er jo eksperter på å skape deilig julestemning med sin klokkeklare sang. Det er virkelig flott at orkesteret har klart å få de med på dette koret. 

Denne sangeren bør vite hva hun snakker om.  Hun som har solid utdannelse fra operaakademiet i København, og som har vært fast solist ved operaen i Graz i Østerrike i flere år. Det er en svært opptatt og attraktiv sanger som kommer til Bragernes kirke lørdag 14. desember. I oktober var hun eneste solist med Kringkastingsorkesteret – et orkester hun har jobbet med ved flere anledninger – i Universitetets Aula i Oslo. 

– Jeg håper virkelig vi på konserten kan bidra til julefred og formidle det jula bør handle aller mest om; at vi bør tilbringe mer tid sammen, sier hun. 

Liten juleturne
– Julekonsertene til Drammen Symfoniorkester har vært en tradisjon i Bragernes kirke siden 1985, men de siste årene har det blitt utvidet til liten en juleturne, forteller styreleder Johan Remmen. I år når vi feirer 100 år har vi satset større en noen gang. Vi har også konserter i Hønefoss kirke – og Oslo Domkirke, der utrolig mange arrangører ønsker å lage julekonserter. Når Eldar Nilsen dirigerer (sjefsdirigent for Gardemusikken i mange år), og lovpriste Kjetil Bjerkestrand har laget flere nye arrangement for orkesteret, bør dette bli noe publikum setter stor pris på.

I følge Remmen blir det en svært variert og innholdsrik julekonsert, med alt fra Prøysens kjente julesanger framført av totningen Knut Anders Sørum, tradisjonelle julesanger og fellessanger med kor, solister og orkester, samt noen av den klassiske musikkens perler. 

Billetter kan kjøpes ved å gå inn på Drammen Symfoniorkesters hjemmeside. 

[email protected]