Hjem Nyheter Alternativt 17. maitog i Vinnes barnehage

Alternativt 17. maitog i Vinnes barnehage

Vinnes barnehage SA i Solbergelva pleier å invitere foreldre og besteforeldre til å feire dagen sammen med barna. Men i år satte koronapandemien en stopper for det tradisjonelle toget fylt av sang og spente barn og de faste 17.-mailekene.

–Vi må feire litt annerledes fordi det er korona. Derfor må vi også holde avstand, forteller Lerke (5).

Familie og venner

Lerke (5), Omera (5), Jonas (5), Marius (5), Emil (6) og Herman (5) i Vinnes barnehage SA. Og alle er godt kjent med koronareglementet i forhold til hygiene.

–Vi må vaske hendene med en gang vi kommer i barnehagen, og mange ganger i løpet av dagen. Og det første jeg gjør når jeg kommer hjem fra barnehagen er å vaske hendene mine, forklarer Jonas.

Marius (f.v.), Emil Herman, Omera, Jonas og Lerke feirer 17. mai på forskudd. Foto: Marianne M. Jonassen

Nasjonaldagen feires på en litt annen måte enn de pleier i år, forklarer barna.

–Jeg skal feire sammen med vennene mine, forteller Omera.

–Og jeg skal være sammen med familien, responderer Lerke.

–Jeg skal være sammen med mamma, pappa og Thale, sier Jonas, som skal feire dagen sammen med familie og venner.

–Jeg skal i hvert fall være sammen med mamma og pappa, kvitterer Emil.

Herman har akkurat fått seg hund. Den gleder han seg til å feire 17. mai sammen med. –I tillegg skal jeg feire sammen med familien min, sier han.

Foto: Marianne M. Jonassen

Pølser og is

Den ordinære pølseboden ble i år byttet ut med en boks med ferdigpakkede lomper, ketchup, sennep, servietter og en egen bolle med pølser til hver kohortgruppe. Maten ble laget og servert under strenge hygieneregler, og i tradisjonen tro vanket det også en is til dessert. Til stor glede for barna på Vinnes barnehage.

[email protected]