Hjem Kultur Amerikansk julestemning i Bragernes kirke

Amerikansk julestemning i Bragernes kirke

Fredag 6. desember synger gospelkoret julen inn i Bragernes kirke, som en del av programmet i den årlige Adventsfestivalen. Det er Interkultur i Drammen kommune som har hentet Harlem Spirit of Gospel til Drammen, i samarbeid med festivalen.

– Det blir akkurat som å være i New York i USA før jul, når Harlem Spirit of Gospel kommer til Drammen. Det er så spennende at vi får oppleve denne sterke musikalske tradisjonen fra USA hjemme i Drammen. Røttene til gospel kan bli sporet tilbake til tidlig på 1600-tallet, og er fremdeles moderne og aktuell i dag, sier Ivan Mazuze, produsent i Interkultur.

Harlem Spirit of Gospel er et kor som med sine håndplukkede sangere er kjent for å trollbinde publikum med sine unike stemmer, sterke tilstedeværelse og sjelfulle musikalske arrangementer. Det Grammy-nominerte koret krysser en rekke musikalske sjangere, og synger i tillegg til tradisjonell gospel også sanger fra jazz, pop og R&B.

Koret ble grunnlagt av Anthony Morgan fra Harlem, New York. Multitalentartisten hadde en drøm om å bringe sammen de utallige gode gospelsangerne i Harlem for å synge og utføre gospelmusikk og spre evangeliets budskap over hele verden. Korets forbløffende musikalske gaver har gitt dem muligheten til å reise verden rundt og å opptre med svært mange kjente artister. Blant dem er Stevie Wonder; Luther Vandross, Diana Ross, Cindy Lauper, Aretha Franklin, Christina Aguilera, Gladys Knight, Ray Charles, Nelly Furtado og Johann Strauss Orchestra.

Konserten er en del av Adventsfestivalen i Bragernes kirke, som i tillegg til gospelkonserten med Harlem Spirit of Gospel, også inkluderer konserter av blant annet Helene Bøksle og Kate Gulbrandsen.

PS: Billetter til konserten i Bragernes kirke 6. desember klokken 19.00 kan kjøpes på interkultur.no.

[email protected]