Hjem Nyheter Nærbakst ansetter opp mot 140 på Tranby

Nærbakst ansetter opp mot 140 på Tranby

Ifølge daglig leder Kristian Raaum er det i dag allerede 50 ansatte som har startet å produsere bakervarer på Tranby.

– Når vi er fullt bemannet vil det være et sted mellom 100 og 140 ansatte. Men koronasituasjonen har satt det meste på vent. Så også den offisielle åpningen som ennå ikke er fastsatt, sier Raaum.

Nærbakst i Oslo er en sammenslåing av tidligere familiebedrifter på Østlandet og et lokalt bakeri for Oslo, deler av Viken og Vestfold. Produksjonen har ligget på Frysja i Oslo, men er altså fra våren 2020 flyttet inn i nye lokaler på Tranby i Lier. 

– På Frysja nord i Oslo bygges det leiligheter, og derfor måtte vi ut derfra. Og med tilhold på Tranby vil våre sjåfører kjøre motstrøms køene inn og ut av Oslo. Det er en stor fordel, sier Raaum.

Nærbakst har også kafeer på flere steder i Oslo og Viken hvor du kan bestille kaker til alle anledninger. 

Nærbakst er lokalt bakeri for Oslo, deler av Akershus og nedre Buskerud. Bakeriet har forbindelse tilbake til Sagene Aktiebakeri, som var et stort bydelsbakeri i Oslo på slutten av 1800-tallet. De hadde tidligere bakerier blant annet i Stavern, Tønsberg og på Kongsberg. 

Nærbakst er i dag et av Oslos ledende bakerier og de baker og kjører ut ferske bakervarer sju dager i uken, og har også et nettverk av samarbeidende bakerier over hele landet. Bakeriene er tidligere familiebedrifter med lange tradisjoner i sine respektive lokalmiljøer.

Foto: Nærbakst

[email protected]