Hjem Næringsliv App & Go i to bakker

App & Go i to bakker

MARIANNE M. JONASSEN

I oktober 2018 kjøpte Parks AS 50,1 prosent av aksjene i Drammen Skisenter AS. Da ble det også etablert et felles sesongkort for Oslo Vinterpark AS og Drammen Skisenter AS. En stor suksess, ifølge daglig leder ved Drammen Skisenter, Erik Graaberg.

–Vi hadde mange fornøyde mennesker i vintersesongen som benyttet anlegget her i Aron på Åssiden og på Tryvann i Oslo.

Felles helårskort

Ett år etter at «ekteskapet» ble inngått, lanserer de nå et felles helårskort for de to parkene.

–Kortet gjelder både i sommer- og vinterhalvåret, og kan også benyttes i Oslo Sommerpark – Norges nest største klatrepark med plass til 700, samt i vår litt mindre klatrepark i Drammen Aktivitetspark i sommersesongen. App-en som heter Skimore kan kjøpes i appstore og google store. Her vil du få tilgang til all informasjon om begge anleggene. Og det fine med den nye ordningen er ikke bare at du kan kjøpe helårskortet der. Det åpnes også opp for en løsning for de foreldrene som spør om å få dele opp familiemedlemskapet i flere avdrag. Fra nå av deles total beløpet opp i en mindre sum per måned gjennom hele året når det tegnes et medlemskap med en bindingstid på 12 måneder, opplyser han.

Ifølge Graaberg er app-en den første i verden av sitt slag.

–Det er brukt mange millioner kroner på å utvikle app-en hos Oslo firmaet – One. com av våre eiere Park AS. Og det som også er spennende med den nye app-en er at det aldri tidligere har vært gjort noe lignende når det gjelder alpint i hele verden, sier Graaberg og forteller om medlemskapet i app-en.

–Medlemskapet koster ikke mer enn et vanlig førtilbuds sesongkort. I den nye ordningen kan du klatre og kjøre så mye heis når anleggene er åpent. Ja, det er nesten for godt til å være sant at beløpet trekkes fra kontoen en gang i måneden inneholder flere medlemsfordeler utover fri tilgang til Oslo Vinterpark og Oslo Sommerpark (H&L klatrepark). Samt fri tilgang til Drammen Skisenter og Drammen Aktivitetspark (turheis, downhill sykling og klatrepark) i app-en til Skimore, forteller han om «treningskortet» i skianleggene.

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER OLSENFilosofi 

Graaberg mener den nye ideen vil bidra til at flere vil komme oftere ut i skibakken om vinteren – og på sykkel eller i klatreparken i sommerhalvåret.

– For 600 kroner per måned ved tegning av medlemskap før 1. desember for en familie med to voksne og inntil tre barn i samme husstand. Det tilsvarer 120 kroner per familiemedlem i måneden i vårt introduksjonstilbud. For ungdom, voksen og senior er gjeldende pris 220 kroner i måneden når det tegnes medlemskap med bindingstid på 12 måneder før utgangen av november 2019. Fra 1. desember 2019 vil prisene på medlemskapet øke, sier Graaberg.  

–Har du et heiskort så vil det bli brukt oftere, mener han.

Utviklingen av app-en startet om lag et halvt år før Drammen Skisenter AS ble kjøpt opp av Parks AS.

Totalt har det vært mye kryssbruk mellom anleggene det siste året.

–Sommeren har vært knallbra i forhold til sykkel og heis i Drammen. Mens besøkstallet i klatreparken har flatet ut på grunn av mangfoldet av denne typer parker i vårt nedslagsfelt, sier Graaberg.

Downhill sykling derimot har slått an i skianlegget på Åssiden. Det kommer syklister hit fra hele landet. Fra sykkelsesongen 2020 vil aktivitetsparken fylles opp med 25 fulldempede el-sykler. Etter nyttår vil skianlegget i Drammen Skisenter være åpent også på dagtid.

[email protected]