Hjem Nyheter App-suksess mot matsvinn

App-suksess mot matsvinn

Med hjelp fra matreddere i området sørger de for at maten de har til overs kommer til nytte og glede istedenfor å ende opp som matsvinn – et viktig miljøtiltak.

For mellom 30 og 50 kroner kan du hente en forundringsporsjon med bakervarer, påsmurt, pizza, dagligvarer, hotellfrokost eller annen god mat som spisestedene ikke har fått solgt den dagen eller som nærmer seg utløpsdato.  

Så langt er 20 steder i Drammen og to i Nedre Eiker med på ordningen. Sammen med app-brukere i området har de sammen reddet over 25.000 porsjoner med mat fra å ende opp som matsvinn. 

Ønsker bredere samarbeid

– Det er helt fantastisk at dette samarbeidet mellom næringslivet og befolkningen i Drammen og Nedre Eiker har resultert i at så mye mat har unngått å havne i søpla, og at appen vår har blitt tatt så godt imot i området. Nå håper vi at flere butikker, spisesteder, produsenter eller andre aktører i Drammen og omegn som av og til har mat til overs vil ta kontakt med oss så de også kan få en profil i appen – for da kan vi redde enda mer mat fremover! sier Hanne Johansen, pressekontakt i Too Good To Go.

– Det er rett og slett en vinn-vinn-vinn-situasjon: For miljøet, for forbrukeren som kan redde god og billig mat, og for butikkene som tjener på noe som ellers hadde endt opp som svinn, blir oppdaget av nye kunder og får en mer miljøvennlig profil – noe stadig flere kunder er opptatt av.

Too Good To Go

Too Good To Go er en bedrift som jobber for å inspirere og legge til rette for at alle kan ta del i kampen mot matsvinn, og en app som bidrar til at mat havner i magen og ikke i søpla. Appen knytter butikker og spisesteder med mat til overs sammen med folk som ønsker å redde maten til redusert pris, og har siden oppstart i 2016 sørget for at over 2,2 millioner måltider har blitt reddet fra å bli matsvinn i Norge. Over 1.500 spisesteder over hele landet er med så langt, og over 840.000 nordmenn har lastet ned og laget seg en bruker i appen.

 

FAKTA: Deltagende firmaer

Disse er med i Drammen: 7-Eleven Drammen, Baker Hansen CC Drammen, Baker Hansen St. Hallvard, Baker Hansen Torget Vest, Circle K Rundtom, Clarion Collection Hotel Tollboden, Deli de Luca Bragernes Torg, Espresso House Gulskogen, Hawker Drammen, Jordbærpikene Gulskogen, La Baguette Gulskogen, Ligostua, Lizzi’s Pizza, MENY Union Brygge, Mirawa Restaurant, Mix CC Drammen, SNN Café Papirbredden, Scandic Ambassadeur Drammen, Starbucks Drammen og Taste of Hungary.

Disse er med i Nedre Eiker: Jordbærpikene Buskerud Storsenter og La Baguette Buskerud Storsenter.