Hjem Nyheter Arrangerer verdens første gående konferanse

Arrangerer verdens første gående konferanse

Aktivitetsalliansen fyller 10 år og feirer med eget Gåbinar om fysisk aktivitet. Konferansen er gratis, og gjennomføres gående fra Sørenga til Aker brygge gjennom Oslo Sentrum.

Tirsdag 21. juni fyller Aktivitetsalliansen 10 år, og i den forbindelse arrangerer alliansen verdens første gående konferanse gjennom Oslo sentrum.

Verdens første gående konferanse

– Vi ønsker å markere jubileumet ved å ha en konferanse om folkehelse, og da er det naturlig å gjennomføre den gående, forklarer Anders Hall Grøterud, daglig leder i Aktivtetsalliansen. – Etter hva jeg kjenner til er ikke dette noe som har blitt gjort tidligere. Vi har derfor skapt det nye ordet «Gåbinar» for anledningen, forteller han.

Planen er å gjennomføre konferansen ved å gå fra DNTs hus på Sørenga, gjennom Karl Johan og Slottsplassen før man ender opp på Aker brygge via Rådhuskaia. Underveis vil man gjennomføre samtaler, innlegg og få demonstrasjoner på hvordan man kan holde seg i fysisk aktivitet.

Blant deltakerne og foredragsholderne er blant annet treningslegen Ole Petter Hjelle, Yngvar Andersen (kjent fra NRK-programmet PULS og Dag Terje Solvang, generalsekretær i DNT. – I tillegg vil det bli representanter fra blant annet Helsedirektoratet, Roede, Syklistenes Landsforening og Skiforeningen som vil holde innlegg, forteller Grøterud.

Kan følges live på Teams og Facebook

For at alle skal ha muligheten til å følge konferansen vil den bli streamet direkte av et kamerateam som følger konferansen live. – De som blir med på gåturen kan i tillegg følge konferansen via Teams. Man ringer bare inn til teams-møtet, og da man kan man gå og høre hva som blir sagt av de som blir intervjuet på øret via ørepropper, forklarer Grøterud.

En annerledes dag på jobb

Selve konferansen blir ledet av Lars Erik Mørk, kommunikasjonssjef i Gjensidigestiftelsen. – Jeg har jobbet mange år med direktesendinger både på TV og på radio, men ikke i dette formatet. Det blir en annerledes dag på jobb, men jeg gleder meg til å intervjue og underholde dette konferansetoget, avslutter han.

Aktivitetsalliansen er et alliansesamarbeid som skaper positiv oppmerksomhet rundt folkehelse, og består av Gjensidigestiftelsen, Den Norske Turistforeningen, Virke Aktiv helse, Skiforeningen, Syklistenes landsforening, Sportsbransjen og Roede.