Hjem Nyheter Ask og Loke vil ha flere gjester – reduserer prisene med 25...

Ask og Loke vil ha flere gjester – reduserer prisene med 25 %

Ask og Loke har fått mange gode anmeldelser, og kjøkkensjefen har bakgrunn fra Michelin-restauranter. Alt burde ligge til rette for fulle hus hele uka. Men Arntzen lurer på om den «fancy» bakgrunnen hans og restaurantens gode rykte kan ha gitt feil inntrykk til noen drammensere.

Ikke gourmet 

-Jeg har opplevd mer og mer etter åpning at vi har blitt kategorisert som en gourmetrestaurant, og det har vi aldri ment eller ønsket å være. Vi driver med håndverk, med gode ferske lokale råvarer. Det resulterer i god mat, men det er ikke gourmet, sier Arntzen.

Kokken ønsker ikke at drammensere skal tro at man må være stivpyntet og matlærd for å ta en tur innom. Selv om Arntzen har jobbet i landets fineste restauranter og nok er kapabel til å starte en fullverdig gourmetrestaurant, så var det aldri intensjonen med Ask og Loke. – Hvis vi var en mindre restaurant så kunne vi sikkert rendyrket gourmet, men det er ikke ideen her. Jeg er ute av Michelin-boblen. Jeg setter pris på godt laget pølse og potetmos, som vi ofte serverer. Det er kanongodt!

Fest i hverdagen

Det er ikke konkurranse fra den nyåpnede naboen Café Bragernes som førte til avgjørelsen om å redusere prisene. Naboen har tvert imot ført til mer trafikk blant annet i lunsjen sier Arntzen. Men han påpeker at det er mange om beinet i restaurantbransjen i Drammen. Det er beintøff konkurranse her i byen, og det er viktig å være konkurransedyktig på pris, som jeg mener vi er nå, sier Arntzen, som presiserer at maten fremdeles skal holde samme kvalitet og uttrykk. 

– Det er heller ikke fare for driften sier han. I høysesong og helger har det vært godt besøk, og stedet har mange stamgjester. Men ukedager og lavsesong har vært en utfordring, noe de ønsker å få jevnet ut. Arntzen håper at reduserte priser kan lokke inn flere i de til nå stille periodene. – Vi vil skape mer fest og glede, også i hverdagen. Så vi håper flere vil komme da. Det er akkurat det samme som i helgen, kanskje til og med bedre, sier kokken med et smil. 

[email protected]