Hjem Kultur Askeladden med en moderne vri i teateret søndag

Askeladden med en moderne vri i teateret søndag

Teater Manu Askeladden

Ipek Dedeoglu Mehlum (46) er utdannet skuespiller ved Nordic Black Teaterskole i Oslo. Søndag 2. februar er hun aktuell som en av skuespillerne i Teater Manu’s familieforestilling «Askeladden og prinsessen i trollfjellet». En forestilling som bygger på det velkjente eventyret om Askeladden med en moderne vri som også dagens unge kan identifisere seg med.

Stykket er skrevet spesielt for Teater Manu, men er basert på eventyrfigurer som alle kjenner. Det spesielle er at vi har både tradisjonelle elementer, samtidig som vi har modernisert det, forteller Ipek Dedeoglu Mehlum.

Tegnspråk og rollefigurer

Mehlum spiller dronningen, kjerringa, hare og trollet i forestillingen hvor det brukes tegnspråk som formidling, passer for barn fra om lag fire år og oppover, ifølge skuespilleren. I sin tolkning bruker hun flere elementer for å forsterke de ulike rollefigurene.

Dronningen har en veldig flott parykk som gir meg mye i min fremstilling av henne. Og når jeg spiller hare merker jeg at skoene gir meg mye av uttrykket. De gjør det lett å hoppe, danse, kjenne glede og frihet, sier hun, og forteller om den digre rota midt i fjeset til kjerringa som skaper utfordring når hun skal uttrykke replikkene.