LEGE: Audun Myskja er lege som er opptatt av å se hele mennesket når han behandler pasienter. Caroline Roka

Audun Myskja til Drammen i kveld

Skrevet av Bente Wemundstad
01.11.2019 22:45 - OPPDATERT 13.11.2019 11:17

Det blir en bra kveld for helseinteresserte den 13. november når lege Audun Myskja kommer for å holde et foredrag. Det skal handle om maten som gjør oss friskest mulig.

Det er pasientforeningen Mat og Adferd og Bragernes Menighet som står bak arrangementet, og stedet er Bragernes Menighetshus. Foreningen Mat og Adferd har hovedkontor i Oslo, men har avdelingskontorer over hele Norge. Foreningens mål er å informere om mat som påvirker psyken.

Mat for psyken

–Jeg ble så glad da Audun Myskja takket ja til å komme og holde foredrag, sier Jannicke Thomesen, som sitter i styret i Mat og Adferd avdeling Østlandet.

–Jeg tror foredraget blir svært nyttig for veldig mange, og spesielt fordi han er opptatt av og kan mye om hvordan mat påvirker både fysikken vår og psyken vår.

SER HELE MENNESKET: Audun Myskja er lege som er opptatt av å se hele mennesket når han behandler pasienter. .Her sammen med styret, Jan Erik Kataja Eriksen (f.v.), Bjarte Aasland, Nina Bekkeng, Hanne Eigen, Audun Myskja og Jannicke Thomesen. Foto: Bente Wemundstad

Audun Myskja er lege med doktorgrad i musikkterapi for demens. Han er også forfatter, og har utgitt mange bøker på Cappelen Damm. Myskja driver Senter for Livshjelp sammen med sin kone Reidun, og i år har de utvidet virksomheten med Myskjatunet i Totenvika. Senteret tilbyr både skolemedisin og komplementær medisin. Myskja har i mange år kjempet for aksept for alternative behandlingsformer, og da særlig østlig tradisjonell medisin.

Stands

Før foredraget og i pausen vil publikum besøke kunne besøke stands med produkter fra lokale produsenter, deriblant Solliafarmen som vil selge brød uten melk og gluten, og honningen som de er kjent for. Pure Cakes vil være til stede med smaksprøver på kaker og godsaker uten melk, mel og sukker. Vaskemiddelprodusenten Enjo vil også være til stede, og i pausen blir det dessuten musikalsk innslag med elever fra Kulturskolen.

bente@byavisadrammen.no