Hjem Arkiv Bare pluss for Bakken Bil gjennom 30 år

Bare pluss for Bakken Bil gjennom 30 år

Roger Bakken i Bakken bil kan sette solgtskiltet på nok en bil.

Sammenhengende suksess i oppgangs- som nedgangstider kommer ikke av seg selv. Det vet Roger Bakken bedre enn de fleste.

– Skal jeg regne på det, blir nok ikke timesatsen all verden. For det handler om egeninnsats og kveldsjobbing hver dag gjennom mange år. Og så handler det om ikke å gape over for mye – for fort.

Roger Bakken forsøker sette ord på hvordan han fra han i 1990 startet Roger Bakken Bil AS hjemme på gården i Vikersund til han i dag på 1.200 kvadrat i Travhallen har klart å holde skuta på rett kjøl gjennom høy- og lavkonjunkturer.

Lokalet rommer rundt 50 klargjorte biler, som står på display i det lyse og varme utstillingslokalet. Roger har fokus på yrkesbiler og privatbiler.

– Vi har bygd oss opp en stor kundebase hos ulike yrkesgrupper, spesielt håndverkerne. Det er stadig rørleggere og elektrikere innom som trenger en ny varebil. Det er jo hyggelig med mange faste kunder. Jeg har brukt lang tid på å bygge opp dette markedet. Her handler det om tillit, smiler Roger.

Enormt bruktbilår

For å ta det siste først, så har koronaåret 2020 blitt et av butikkens beste.

– Situasjonen med pandemien har medført at mange har tydd til billigere løsninger. Fremfor å lease nye biler, har både små og mellomstore firmaer sverget til bruktbiler, sier Bakken, og penser inn på den nisjen som har holdt ham oppe brorparten av årene som bilselger.

– Jeg startet tidlig med varebilsegmentet. Det handler egentlig om å levere trygghet til kundene. Både i form av feilfrie varer og visshet om at man ikke selger «katta i sekken». Det har vært min force i alle disse årene, sier han.

Selv har han solgt over 160 varebiler så langt i 2020, og dekningsbidraget er allerede fylt. Men mye kommer altså av et overopphetet marked. Finn.no plattformen som alle bruktbilselgere benytter, hadde 70.000 biler til salgs for tre måneder siden. I dag er tallet 49.000. Det forteller mye.

Nesten alltid alene

Roger Bakken har inntil for fire år siden drevet firmaet helt alene. I 2003 flyttet han bilhallen fra Buskerudveien til Travbanen, og for fire år siden vokste firmaet fra en til to ansatte – etter 26 år alene.

– Jeg ansatte en utrolig dyktig mekaniker som hadde bakgrunn fra et bilverksted i Lier. Sammen sørger vi for at kundene får de feilfrie bilene de etterspør, sier Bakken.

For ham selv falt det seg naturlig at valget falt på bil. Etter å ha vokst opp på bensinstasjonen (Gulf) som hans far startet på Vikersund i 1970, ble det jobbing på verkstedet og smørehallen gjennom alle ungdomsåra. Så fulgte fire-fem år hvor han kjørte lastebil, før han altså i 1990 startet eget firma med bruktbilsalg i liten skala hjemme på gården i Vikersund.

Roger Bakken (i midten) fikk i 2006 Bilsportforbundets høyete utmerkelse «Gullrattet» sammen med Thomas Schie (t.v.) og Anders Krohn.

Fikk «Gullrattet» i 2006

Det er vanskelig å snakke om Roger Bakken uten å nevne rallycross. Som godt voksen kom han seg inn i NMK Modum og Sigdal og etter nesten 20 år i rallycrossirkuset ga han seg for fire-fem år siden. Da hadde han blant annet kvittert ut seks NM-gull i bakkeløp.

Og i 2006 ble han kronet med «Gullrattet». Norges Motorsportforbunds høyeste utmerkelse.

– Det er litt rart å ikke lenger være en del av dette miljøet. Det å sette seg høye mål gjennom hele karrieren trigger voldsomt. Den stillheten som kommer etter at karrieren er over, er påtagelig, sier Roger Bakken.

[email protected]