Hjem Nyheter Basketball i medvind – Drammen Rivers fikk vekstpris

Basketball i medvind – Drammen Rivers fikk vekstpris

Det er en bevisst og målrettet satsing på de yngre gruppene som er nøkkelen til Drammen Rivers’ suksess. I 2015 hadde klubben tre lag i seriespill og kun ytterligere tre treningsgrupper. Foran 2020/2021-sesongen har klubben 10 lag i seriespill og sju treningsgrupper utover det.

– Vi kan se veksten med egne øyne hver gang vi går inn i en av hallene der vi har treninger, sier styreleder Bjørn Ørjan Bjerkeseth Myhre. – Hallene er proppfulle av unger, mange av gruppene våre har over 20 barn eller ungdommer. Vi har faktisk måttet opprette venteliste for flere av dem, sier han.

Foto: Drammen Rivers

Fyller idrettshallene
Basketballklubben har klart å få et stort oppsving etter å ha flyttet inn i Ørenhallen, og fått fast hjemmearena der. Det har bidratt til flere barn i aksjon, og gode utviklingsmuligheter for de lagene som allerede var etablert. Klubbens Gutter 2006-lag var på vei mot seriemesterskap da koronaen avbrøt seriespillet. Fra høsten 2019 kom klubben også til i Brandengahallen. De tre gruppene som har trent der har doblet seg i antall spillere.

Tro på videre utvikling
Sportslig leder Karl Luis del Pozo er fornøyd med utviklingen. – Vi har nok truffet bra med å tilby gode treninger med kompetente trenere til en overkommelig penge. Våre trenere er ikke betalt, derfor kan vi tilby lave kontingenter, og på den måten fange opp en del barn som kanskje må velge bort andre aktiviteter på grunn av pris, sier han.

I Drammen Rivers håper de at dette likevel bare er begynnelsen. Basketball har fått mer medieplass enn vanlig denne våren i forbindelse med Kobe Bryants tragiske bortgang og dokumentarserien om Michael Jordan.

– Vi håper jo at det vil fortsette å strømme unger som har lyst til å spille ball til klubben, vi. Prisen fra forbundet blir ikke noen sovepute i hvert fall. Snarere en grunn til å fortsette det gode arbeidet, avslutter Karl Luis og Bjørn Ørjan.

[email protected]