Bijan Gharahkhani håper flere med minoritetsbakgrunn engasjerer seg i politikken. Han jakter talenter til Arbeiderpartiet. Foto: Privat

Bijan jakter minoritetstalenter til Ap

Skrevet av Hina Aslam
28.06.2020 08:00 - OPPDATERT 29.06.2020 21:07

Ap-politiker og leder i Buskerud innvandreråd, Bijan Gharahkhani, jakter etter nye talenter med minoritetsbakgrunn til Arbeiderpartiet.

Det er et eget utvalg som skal sørge for at flere mennesker med minoritetsbakgrunn melder seg inn i partiet og søker verv.

– Det er en ære for meg at de har valgt meg. Dette er viktig arbeid. Folk med minoritetens bakgrunn må forstå at det er utrolig viktig at de engasjere seg, sier han. 

Bijan har vært politiker i Øvre Eiker i nesten 17 år nå. Han var den første med innvandrer bakgrunn som ble valgt i kommunestyre i Øvre Eiker.

– Der er nå  min femte periode som politiker for Ap og kommunen. Alle har gitt meg god plass og tillit. Jeg anbefaler alle som har lyst til engasjere seg, sier han.

Han forteller videre at flere med minoritetsbakgrunn vet ikke at det er mulig for alle å engasjere seg i politisk arbeid. De landene de kommer fra er dette en mulighet for bare en liten del av befolkningen.

For han er det viktig at politikken og gjenspeiler samfunnet. Og det er derfor han har engasjert seg i dette arbeidet. 

Han anbefaler alle minoriteter som er engasjert i noe å melde seg i politikken. Og ber de lese alle partiprogrammer slik at man finner ut hva som betyr noe for hver enkelt. 

En viktig forutsetning er at man er god i norsk.

– Alt annet lærer man, og jeg lover å hjelpe alle med min erfaring som ønsker å melde seg, sier Gharahkhani. 

[annonse]
 

 

Dette er utvalget: 

Mani Hussaini, leder fra Akershus 

Bijan Gharahkhani, fra Buskerud 

Ismael Salad Elmi, fra Trøndelag 

Tamina Sheriffdeen Rauf, fra Oslo

Salamatu Winningah, fra Nordland 

Faruk Brahimi, fra Rogaland 

Anna Sandmann, fra Akershus 

Hoda Imad, fra AUF 

Fawsi Adem, fra Oslo/LO

[email protected]