Hjem Kultur Blaafarveværket åpner for sommeren

Blaafarveværket åpner for sommeren

Årets hovedattraksjon og sensasjon er kunstutstillingen med Mathilde Dietrichson – et forbilde også i dag. Kristin Ørmen Johnsen, leder av Stortingets Familie- og kulturkomité, klipper snoren.

– Vår store nyhet er Barnas Buldrehule i fjellet bak Glasshytten. Her klipper Egil Meland, banksjef ved Sparebank 1 Modum, snoren klokka 12:00, opplyser Følstad.

I tillegg skal det skapes aktiviteter i løpet av sesongen, der barna får lage sin egen blå perle av koboltpigment og quiz-turer på vei til Nyfossum.

– På grunn av koronaen har vi tenkt nytt og ønsker å avlaste Thranestuas sprengte kapasitet. Derfor arrangerer vi nå Go’værskafeen med nystekte vafler ut av vårt nye kjøkkenvindu på Blaafarveværket, sier Følstad.

Haugfossen er på sitt flotteste, så turmulighetene kan bringe besøkende rundt i Blaafarveværkets sosiale historiefortelling.

– Som alle andre må også vi forholde oss til råd vedrørende smittevern, og vi har gjort flere tiltak med både matserveringen og satt opp antibac-stasjoner. Det skal være trygt å besøke oss i sommer, lover Sverre Følstad.

[email protected]