Hjem Nyheter Ble friskmeldt – var ikke helt symptomfri

Ble friskmeldt – var ikke helt symptomfri

– Pasienten har vært i hjemmeisolasjon i hele perioden, så det har ikke vært noen praktisk opphevelse av isolasjonen, sier kommuneoverlege i Lier kommune, Ingrid Bjerring.

Det har vært dialog mellom pasienten, smitteteamet og fastlegen rundt friskmelding på grunn av tidsspennet, som er på 21 dager siden første positive test.

Derfor ble pasienten formelt tatt ut av koronastatistikken, men var fremdeles hjemme på grunn av sin kliniske tilstand.

Saken ble deretter diskutert med infeksjonsmedisiner som anbefalte at pasienten håndteres som koronasmittet inntil helt symptomfri.

Pasienten ble derfor testet på nytt og reinført i statistikken og følges videre av smitteteam.

– Når en pasient skal avisoleres gir vi beskjed til fastlegen om at smitteoppfølgingen er planlagt avsluttet. Det er fastlegen, som har det kliniske og medisinske ansvaret, som formelt friskmelder pasienten, sier kommuneoverlegen.

Få tilfeller i Lier

Lier kommune er en av de kommunene som har meldt om få smittetilfeller.

– Vi vet ikke hvorfor vi har få tilfeller i Lier. I starten var vi nok heldige med tanke på at få av våre innbyggere hadde vært på reise til utsatte områder, forteller hun.

Og legger til at kommunen var raskt ute med å få på plass beredskapskontor i samarbeid med fastlegene for å unngå smitte inn i legekontorene.

De opprett også raskt en smitteavdeling på et av deres sykehjem. De også har lagt stor vekt på kommunikasjon innad i organisasjonen og ut til våre virksomheter og befolkning.

– Jeg har opplevd at liungene har vært flinke og fulgt råd og retningslinjer, og at virksomheter i vår kommune aktivt har oppsøkt informasjon for å kunne drive trygt, sier kommuneoverlegen.

Per 20. mai melder kommunen om at samlet antall liunger som har fått påvist smitte fremdeles er 41. Antall friskmeldte er 37 (en av disse er altså påvist smittet igjen).

[email protected]