Hjem Nyheter Brakar – tilbake til gammel papirbillett

Brakar – tilbake til gammel papirbillett

– Det har vært flere som har etterlyst hvordan de skal få betalt for reisen sin, forteller Terje Sundfjord, administrerende direktør i Brakar.

Derfor lanserer de den gamle papirbilletten på nytt.

Nå kan alle som ikke ønsker å benytte mobilbillett eller kontantsalg skaffe seg en papirbillett fra Brakars kundesenter.

– Siden vi fortsatt holder fordøren på bussen igjen for å ivareta smittevern må vi tenke litt nytt, sier Terje Sundfjord i pressemelding fra Brakar.

Den nye billetten er en skrapebillett, på samme måte som et skrapelodd, som gjelder én dag. Her skraper du frem gyldig dag og måned og kan reise ut Brakars driftsdøgn.

– Og kanskje kan du skrape fram en gratistur også, sier Sundfjord.

Inspirert av Edinburgh

– Billetten er inspirert av samme type billett vi fant i Edinburgh for et par år siden, forteller han.

De tok den med hjem fordi de synes at den var litt morsom, og nå kom den jammen til nytte.

Terje Sundfjord er adminstrerende direktør i Brakar. Foto: BrakarDe aller, aller fleste betaler nå med appen Brakar Billett. Men Brakar ser det er en liten gruppe som ikke er fortrolige med app.

Dette er også en kundegruppe som gjerne vil betale for seg.

Siden billetten er en dagsbillett er pris for billetten 3 x enkeltbillett i én sone, og 2 x enkeltbillett for 2 soner og oppover.

Billetten får du på Brakars kundesenter på Bragernes torg.

Kunder andre steder i fylket kan kjøpe billetten ved henvendelse pr telefon.

Billettkontroll tilbake

Innføring av «koronabilletten» gjør at Brakar så smått begynner med billettkontroll igjen.

–  Siden folk har lagt seg til litt «nye betalingsvaner» nå når dørene er stengt foran, vil vi starte litt mykt, forteller Sundfjord.

–  Men det er veldig viktig for alle som reiser kollektivt at vi sikrer inntekten vår og øker andelen som betaler for seg. Det store tapet av billettinntekter vi får i år kan få konsekvenser for kollektivtransporten fremover, sier han.

[email protected]