Disse tre golferne var best under NM-veka. Fra venstre: Toer Michael Mjaaseth, NM-vinner Elias Bertheussen og treer Kristian Krogh Johannessen. Foto: Espen Håkonsen

NM-bronse til drammensgolfer

Skrevet av Bjørn Larsen
29.06.2020 07:48 - OPPDATERT 29.06.2020 19:05

Kristian Krogh Johannessen fra Drammen Golfklubb tok bronsemedaljen under helgens NM, mens Elias Bertheussen fra Byneset Golfklubb ble norgesmester i matchspill etter å ha slått Michael Mjaaseth 2&1 i finalen.

Det var på det nest siste hullet, det åttende, at Bertheussen avgjorde NM-finalen som ble spilt på Atlungstad i Stange. Da hadde 17 år gamle Michael Mjaaseth fra Oslo Golfklubb ikke lenger noen mulighet til å ta seieren. 

– Det er sykt rått å være norgesmester – og alltid gledelig å stå med en pokal på slutten av uka. Jeg hadde egentlig ikke trodd det på torsdag, sier Bertheussen.

NM-vinneren spådde at det kom til å bli en tett og spennende kamp mot unge Mjaaseth, noe det også ble. Bertheussen innrømmer at han nå er mentalt sliten etter mange matcher på få dager.

– Men været har hjulpet oss, og det har vært et helt prikkfritt arrangement, sier han. 

Norgesmesterskapet i matchspill, som begynte torsdag, er en del av NM-veka. 

NM-toer Mjaaseth var skuffet etter tapet, men er samtidig fornøyd med å ha spilt seg helt til finalen to år på rad.

– Det er kjipt å komme så langt og ikke vinne. Men alt i alt må jeg være fornøyd. Det er en vanskelig turnering å komme langt i, sier 17-åringen. 

Resultat NM-finale golf, matchspill:  
1. Elias Bertheussen, Byneset Golfklubb 
2. Michael Mjaaseth, Oslo Golfklubb
3. Kristian Krogh Johannessen, Drammen Golfklubb
4. Magnus Pedersen, Moss & Rygge Golfklubb 

[email protected] 

[annonse]