Hjem Annet Derfor bør du bruke en finansagent

Derfor bør du bruke en finansagent

En finansagent er bindeleddet mellom bank og låntaker som gjør lån billigere. Ved å bruke en finansagent, kan du spare både tid og penger.

Axo Finans er en finansagent som hjelper sine kunder med å finne det billigste forbrukslånet. Det er flere grunner til at kundene bruker deres tjenester. Her går finansagenten gjennom de viktigste.

1. Du sparer tid

Når du søker hos en finansagent, blir din lånesøknad sendt videre til flere banker samtidig. Da slipper du å søke hos flere selv. Det sparer deg for mye tid du kan bruke på noe annet nyttig.

Hos Axo Finans sender du kun én søknad som blir sendt videre. Etter at bankene og långiverne har behandlet søknaden din, sender de sine tilbud til oss. Vi sammenligner disse tilbudene og sender det beste til deg. Det beste tilbudet er det som passer din økonomi best.

2. Sammenlign faktiske tilbud, ikke estimater

Det finnes flere steder på nett hvor du kan sammenligne forbrukslån fra ulike banker og långivere. Problemet med slike sider er at de oppgir estimerte renter. Med andre ord sammenligner du bare estimater, ikke faktiske tilbud.

Dette er fordi en bank eller långiver må behandle søknaden din før du får renten din. Man kan se på ulike nominelle og effektive rente, men den endelige renten krever en ferdigbehandlet søknad. Banken må nemlig gjøre en kredittvurdering av deg før de kan sette renten.

Dine økonomiske forutsetninger er altså med på å avgjøre hvilken rente du får til slutt. Derfor sier man ofte at renten er “individuell”. En finansagent sammenligner faktiske tilbud for deg. De ser på hvem som gir best rente, best nedbetalingstid og på andre forhold.

3. Flere banker betyr bedre tilbud

Når du søker hos en finansagent, blir din lånesøknad sendt videre til flere banker samtidig. Flere banker betyr også bedre tilbud. Det er nemlig slik at jo flere banker som behandler søknaden din, jo lavere rente får du. Det viser tall fra Axo Finans.

Deres undersøkelse viser at renten synker etter hvert som antall tilbud stiger. Denne effekten begynner allerede ved to tilbud. Laveste snittrente synker til det skiller 8 % mellom høyeste og laveste snittrente.

Alle som har reforhandlet for eksempel boligrenten sin, vet hvor mange tusen hvert prosentpoeng kan bety. Forbrukslån er selvsagt ikke på like høye beløp, men 8 % vil likevel bety flere tusen kroner i rentekostnader. Dette er en viktig grunn til at du bør bruke en finansagent når du søker om lån.

4. En finansagent presser prisen ned

Tallene viser altså at flere banker betyr bedre tilbud. En årsak til dette er at bankene må konkurrere om å gi deg det beste tilbudet. Det er som om du legger ut din søknad på anbud. Bankene må finne måter å strekke seg på for å vinne anbudet.

Ved å sette banker og långivere opp mot hverandre på denne måten, skaper finansagenter mer konkurranse i lånemarkedet. Dette presser prisene ned. Ingen har lyst til å betale for mye for noe. Da kan det være lurt å bruke en finansagent.

5. Det beste tilbudet for din økonomi

Det er ikke bare sånn at finansagenter sammenligner tilbud for å finne den laveste renten. I tillegg er det viktig å sammenligne tilbud basert på din økonomi og dine behov. Det er ikke alltid slik at tilbudet med den laveste renten er det beste.

Kanskje har lånet en lang nedbetalingstid – slik at du i lengden taper mer enn du vinner? Eller kanskje det er akkurat en lang nedbetaling du trenger for å kunne betale ned lånet ditt? En finansagent tar dine behov, din økonomi og de ulike aspektene ved lånetilbudene med i beregningen. Med en finansagent kan du være sikker på at du får det beste tilbudet for deg.

Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-

Om Axo Finans
Axo Finans er finansagent for flere banker. En finansagent fungerer som en mellommann mellom bank og kunde. Kunder som skal søke refinansiering og lån sender inn lånesøknaden via Axo Finans, og får søknaden vurdert blant 21 banker. Målet er å sammenligne bankene for å finne det beste lånetilbudet.

Axo Finans ble grunnlagt i 2008, og er i dag tilstede i Norge, Sverige og Finland.