Hjem Nyheter Bruker feriepengene til sparing

Bruker feriepengene til sparing

– I fjor reiste neste 2 millioner av oss til utlandet i ferien, det er det jo ikke anledning til i år. Samtidig er det flere som er bekymret for egen økonomi om dagen. De to faktorene har stor innvirkning på hvordan vi kommer til å disponere feriepengene våre i år, forklarer banksjef Vidar Løbak i SpareBank 1 BV i Drammen. 

Planlegger å spare

I undersøkelsen som Respons Analyse har gjennomført for SpareBank 1, sier 47 % at de planlegger å bruke mindre på ferie i år enn i fjor. I snitt kommer vi til å redusere feriebudsjettet vårt med 26 %. Samtidig planlegger nesten halvparten av oss å spare feriepengene.

– Det er første gang vi opplever at det er flere som planlegger å spare feriepengene enn å bruke de til ferie. Det henger nok sammen med at mange har måttet endre på ferieplanene sine, og dermed har fått en god anledning til å bygge seg opp en ekstra økonomisk buffer, og det kan jo være fornuftig i disse tider, sier banksjefen.  

Bekymret for feriepengene

Koronakrisen har ført til at 23 % av oss er bekymret for egen økonomi. Da er det ekstra belastende for mange å oppleve usikkerhet rundt om feriepengene de har til gode blir utbetalt. For mange bedrifter som lider under koronakrisen, har varslet at de ikke klarer å overholde feriepengeforpliktelsene i år. 

– Vi har heldigvis ett god sikkerhetsnett i Norge, så feriepengene våre er stort sett sikret gjennom lønnsgarantiordningen, forklarer Løbak.

Fantastisk sted å feriere

Selv om det ikke blir noe av utenlandsturen i sommer, og 19 % av oss frykter at de kommer til å savne sol og varme, er det tross alt mye å se frem imot i sommer for oss som bor her på solkysten.

– Vi bor jo i et fantastisk feriefylke. Så sånn sett er vi i Drammens-distriktet heldige som har kort vei til opplevelser på sjøen, i byen og i fjellet. Samtidig er denne sommeren en gylden mulighet til å oppdage hva andre spennende kanter av landet vårt har å by på. Jeg gleder meg i hvert fall til kortreist ferie i sommer, avslutter banksjefen.  

Noen fakta fra undersøkelsen
45 % planlegger å spare feriepengene
57 % av alle som skal feriere i Norge hadde planlagt å dra utenlands
28 % gleder seg mindre til sommerferien i år enn før på grunn av koronakrisen
64 % har endret ferieplaner som følge av koronakrisen 

[email protected]