Hjem Kultur Brukte koronatiden til å bli artist

Brukte koronatiden til å bli artist

Benjamin gikk på folkehøyskole og brukte koronatiden til å lage musikk.

– Jeg vil skrive musikk som både får deg til å trekke på smilebåndet samtidig som det får deg til å tenke litt, sier Benjamin.

Da folkehøyskolen brått ble slutt to måneder for tidlig, bestemte Benjamin seg for å bruke tiden til å debutere som artist.

– Jeg gikk på Rønningen folkehøyskole og studerte låtskriving. Det var jo litt kjipt at skoleåret ble avbrutt før tiden, men jeg bestemte meg raskt for å gjøre det beste ut av det, sier Benjamin.

Tag along with Benjamin

Fredag 22. mai kommer hans første singel Tag Along på Spotify. Det er en glad poplåt med inspirasjon fra jazz og motown-stilarten.

– Tag Along er en ironisk kjærlighetslåt som handler om at det er lett å glemme sine egne ambisjoner i et forhold. Det er veldig lett å bli oppslukt av andre og glemme seg selv. Det er nok mange som kan kjenne seg igjen i dette, sier Benjamin.

Vil utfordre negative holdninger

Benjamin har også andre ting han vil ta opp i tekstene sine.

– Jeg vil skrive tekster som utfordrer ting vi tar for gitt, for eksempel fordommer mot folk du synes er annerledes. Jeg vil være en motvekt til negative holdninger overfor minoriteter og kanskje få folk til å være mer åpne, sier Benjamin.

Benjamins andre singel kommer allerede 5. juni, og han er godt i gang med å jobbe med nytt materiale. Planen er å lansere det første albumet i 2021.

– Som artist er jeg opptatt av hvilke holdninger jeg sprer, så jeg synes det er viktig å fronte gode verdier i min musikk. Jeg er opptatt temaer som likestilling mellom kjønn, legning og etnisitet, miljø og rettigheter for mennesker og dyr, sier Benjamin.

[email protected]