Hjem Sport Brun seier over DBK

Brun seier over DBK

– Vi har ikke vunnet siden 2017, så vi må nok en gang prøve å komme sterkere tilbake til neste år, sier Ole Johan Kvan fra skigruppa i DBK. – Et lite plaster på såret er det jo selvsagt at vi har kveldens klart raskeste løper i Sivert Johansen som vant de 6 km på sterke 15.44. – Det ble ei grei stakeøkt, så det ble ikke maks fart i dag, sier Sivert. – Nå er det Birken som er det neste store målet for meg i vinter. Viktig at jeg klarer å beholde overskuddet og formen fram til da, forteller den lovende førsteårs senioren.

Et hav av tid foran

Lysløypa på MIF-hytta viste seg fra sin beste side da årets tevling fant sted torsdag kveld. Flotte spor og tørrføre gjorde egentlig forholdene veldig bra. Kuldegrader og nysnø pleier å bety trått føre, og det slo til denne kvelden også. Likevel staka Sivert Johansen seg gjennom begge rundene med blanke ski.

Mjøndalsløperne var sammenlagt et hav av tid foran Ballklubbfolket, nærmere 28 minutter skilte det til sammen mellom de 13 løperne som telte fra hver sin klubb. – Ja, en klar seier på hjemmebane nok en gang, sier nestoren i MIFs skigruppe, Svein Iversen. Selv primus motor for selve klubbkonkurransen og med både, barn, barnebarn og svoger på startstreken.

Mange bestemannspremier

MIF-løperne tok også med seg flere av bestemannspremiene. Mats Hval vant klasse 15-20 år på tiden 16.57, Henrik Magnusson klasse 36-45 år på 17.50, Amalie Honeud Olsen klasse 15-35 år på 18.36 og Carina Kristiansen klasse kvinner 36 år og eldre på tiden 20.31. DBK vant klasse 21-35 år med ovennevnte Johansen og klasse 46 år og eldre med Ole Johans Kvan på tiden 19.10.

Fra kølle til ski

Slike uhøytidlige klubbkonkurranser mellom naboklubber var langt vanligere før i tiden. I vårt distrikt er det DBK-MIF konkurransen som har lengst tradisjoner. Tidligere var det gjerne med både bandy- og fotballspillere, men i 2020 var det kun Even Thiseth fra DBK som tilhørte den kategorien. Drammen Bandys toppscorer trives også med ski på beina.

– Dette var skikkelig gøy. Fin stemning ute i løypa og mange trivelige folk. Jeg jubla og jodla mens jeg gikk. Her stiller jeg opp til neste år også, sier en godt fornøyd Thiseth.

re[email protected]