Hjem Kultur Busskurene omgjort til galleri

Busskurene omgjort til galleri

Kanskje du har lagt merke til det, men neste gang du står og venter på bussen og har noe tid til å slå i hjel er det bare å ta et nærmere kikk på busskuret. Der henger det nå kunst.

Tanken bak er at busskurene skal bli brukt som «galleristopp» på veien.

– I stedet for at folk skulle oppsøke kunsten i galleriene, skulle kunstverkene besøke publikum der de er. Målet med dette prosjektet er nå ut til et bredt publikum og å sette mer fokus på naturens sårbarhet, sier billedkunstner Lena Akopian.

Lena Akopian er billedkunstner og har bodd i Drammen i 26 år, men utdannelsen har hun fra hjemlandet Latvia.Her ser du busskur på Bragernes der bildet laget av Lena Akopian er hengt. Foto: Hina Aslam

Det er ikke første gang hun har sin utstilling hengt opp på busskurene i Drammen.

Det er nemlig tredje gangen hun samarbeider med Drammen kommune om å få det til. Kunstprosjektet heter «Ikke bare svart og hvitt».

Men denne gangen har hun valgt å utforske temaet miljø og forurensning.

Som grafiker er det gjerne diverse teknikker hun liker å uttrykke seg gjennom og synes at det er ganske spennende å jobbe på tvers av teknikker.

– Budskapet og ideer i bildene mine viser at bare en liten endring i naturen kan ha globale ringvirkninger i økosystemet. Derfor er bevaring av balanse viktig, sier hun.

Akopian mener at i det moderne og utviklede samfunn er ikke lett å bevare slik balanse.

– Vi utvikler, forenkler, forbedrer og samtidig forurenser, utrydder og forgifter. Det er mange dilemmaer uten enkel løsninger, sier hun. Dette bildet er en av de 15 bildene som står rundt omkring i busskurene i Drammen.Foto: Privat

Denne utstillingen har vært planlagt før koronapandemien kom.

– Heldigvis ble ikke koronapandemien en hindring for oss. Vi kunne realisere prosjektet, sier hun.

Utstillingen er hengt opp ved holdeplasser langs bussrute nr. 3 i Drammen.

Det er totalt 15 bilder som du kan se rundt omkring i byen.

[email protected]