Hjem Nyheter Byens nye multinasjonale matbutikk

Byens nye multinasjonale matbutikk

Torsdag i forrige uke åpnet de dørene for første gang, og lørdag foretok de den offisielle åpningen.

– Selv om vi ikke hadde noen spesiell lanseringsfest, var det likevel en spesiell dag for oss. Dette har vært et mål for meg siden jeg startet i denne bransjen, og et helt bevisst sparemål de siste tre årene, forteller Aman Haidari.

Sin unge alder til tross, har han 11 år bak seg i Coop Samvirke i Sandvika hvor han de siste seks årene har fungert som kvalifisert butikksjef. Hans kompanjong Atefeh Sadeghi har også bakgrunn fra butikkbransjen hos Rema 1000 på Lierstranda.

60 prosent internasjonalt

At butikken fikk tilhold i Drammen, var mer en tilfeldighet. Aman lette etter lokale både i Sandvika, Asker – og Drammen. Til slutt stod valget mellom et lokale på Strømsø og de 100 kvadratmeterne han til slutt endte opp med i Øvre Torggate 9.

– Da jeg fikk høre leieprisen, og at det heller ikke er noen butikker med dette konseptet i dette området, ble valget enkelt. Dessuten er min partner Atefeh bosatt i Drammen. Jeg var helt avhengig av å ha med en arbeidsom medeier i dette prosjektet. Og det har jeg fått, sier Aman Haidari.

Konseptet Aman snakker om betyr dagligvarer fra en rekke leverandører, og varer fra blant andre India, Pakistan, Japan, Midtøsten, Russland og Polen.

Drammen Dagligvare har fått sin oransje profil fordi de to eierne liker fargen, mener den står for noe offensivt og skiller seg ut fra andre dagligvarebutikker. Foto: Geir A. Arneberg

–60 prosent av varene er internasjonale. De øvrige 40 prosentene er norske varer. Og så kan jeg garantere våre nye kunder at jeg skal gjøre det som står i vår makt til å oppfylle kundenes ønsker. Derfor har vi lagt ut en ønskeliste i butikken der kundene kan skrive ned de varene de gjerne ønsker seg. Lista ble fylt opp i løpet av åpningsdagen, forteller Aman Haidari.

Afghanske røtter

De to nye butikkeierne har funnet tonen for lengst. Og med identiske røtter, begge fra Afghanistan, har de kjent til hverandre en god stund. Mens Atefeh Sedeghi kom til Norge som innvandrer i 2002, tok det enda seks år før hennes kompanjong Aman kom samme vei.

Aman Haidari har endelig nådd målet han satte seg for tre år siden. Nå har han en butikk på 100 kvadrat som kan by kundene på masse matvarer, hvorav 40 prosent er norske. Foto: Geir A. Arneberg

– Derfor føler vi oss som å være i familie, sier Aman.

I tre måneder har de jobbet med å innrede butikken slik de begge har drømt om. Riktignok har koronasituasjonen medført mange forsinkelser av leveringer, men det meste begynner å komme på plass.

– Vi savner fortsatt noen fryse- og kjøledisker. Men til uka skal også de være på plass, lover Aman Haidari, som er svært fornøyd med responsen etter de første dagene.

– Vi har utelukkende fått gode tilbakemeldinger. Her skal kundene settes i fokus, og med en «oransje» fremoverlent profil skal vi vokse oss store i tiden som kommer, sier Aman Haidari.

[email protected]