Hjem Kultur Byr på rockefot i populær familiemusikal

Byr på rockefot i populær familiemusikal

Aurora Reitan Tangen (15) og Live Johanne Skogholt Skinstad (14) har lang fartstid i Drammen barne- og ungdomsteater (DBU). I løpet av rekordtid har teatergruppen som de er en del av sydd sammen familiemusikalen ”Olsenbanden jr. på rocker´n”, med god hjelp av regissørene Iselin Doret Brandt Bestvold, Venill Kravik og Ferdinand Rygh.

–Rollene fikk vi tildelt rett før sommeren, og i den siste uka av skolens sommerferie hadde vi vår første øvelse, forteller Live.

Benny og Harry

I vår da koronapandemien satte en stopper for ordinær teaterskole foregikk de ukentlige undervisningene til DBU på en lukket Messenger gruppe.

–Her fikk vi blant annet i oppgave å lage historier, sier Aurora.

På auditionrunden før sommerferien prøvde Live seg i rollen som Ingrid og Aurora som Valborg. Da rollelisten var komplett endret det hele seg. På premieren torsdag 22. oktober står Aurora på scenen som rollefiguren Benny, mens Live spiller Harry. En rolle hun deler med Isabella Håheim.

–I sommer har jeg jobbet mye med å forstå rollen som Benny. I tillegg har jeg pugget replikker og øvd på sanger, forteller Aurora. Aurora beskriver sin rollefigur ”Benny” som positiv fyr som alltid er glad.

–Han prøver også å få med seg Kjell på alt det Egon har lyst til å gjøre, summerer hun.

Å tolke rollen som ”Harry” har bydd på noen utfordringer, ifølge Live.

–Jeg må finne på ting som gjør at jeg skiller meg litt ut i og med at vi er to som deler denne samme rollen. Noe som er litt morsomt også, kvitterer Live.

Koreograf Ferdinand Rygh (f.v.) og regissørene Iselin Doret Brandt Bestvold og Venill Kravik. ARKIVFOTO: MARIANNE M. JONASSEN

Teamjobbing

I løpet av august hadde skuespillerne spilt seg gjennom alle scenene i forestillingen.

–Det har gjort ting mye lettere i forhold til å finpusse detaljer før premieren, sier Live.

Som eneste familieforestilling denne høsten på Drammens Teater gleder de unge skuespillerne seg til å spre sang- og danseglede på studioscenen.

–Koreograf Ferdinand Rygh har laget noen fantastisk morsomme dansescener, røper Aurora.

Fellesnummer med sang er også noe de to unge skuespillerne ser fram til å vise publikum.

–Det er alltid morsomt når vi alle står på scenen sammen. For vi har et fantastisk fellesskap i teatergruppen vår, smiler Aurora og Live.

Mens regissørene Iselin Doret Brandt Bestvold, Venill Kravik og Ferdinand Rygh har jobbet med å sette sammen ”Olsenbanden jr på rocker`n” til en forestilling. Har foreldregruppen jobbet parallelt med å få på plass helheten med kostymer, sminke og kulisser med hjelp av kostymeansvarlig Siv Agnete Rygh, sminkeansvarlig Anne Cecilie Svendsen og kulisseansvarlig Frode Svendsen.

[email protected]