Cecilie Løveid er årets vinner av Triztan Vindtorn poesipris. Foto: Helge Skodvin.

Cecilie Løveid vant Triztan Vindtorn poesipris

Skrevet av RED
28.03.2020 16:30 - OPPDATERT 29.03.2020 17:22

Cecilie Løveid er vinner av Triztan Vindtorn poesipris 2020. Dette ble offentliggjort under KulturAID Drammen sitt arrangement fredag kveld.

Den planlagte festforestillingen er utsatt til høsten grunnet koronasituasjonen. KulturAID Drammen sørget imidlertid for at det ble en fin markering med kunstneriske innslag der noen ble videooverført. Løveid var ikke selv tilstede under utdelingen.

Fra scenen kunngjorde Tone Ulltveit-Moe og Jon Mihle at Cecilie Løveid fikk Triztan Vindtorn poesipris for 2020. Prisen er på kroner 100 000.

– En høyst verdig vinner. Hun har fått mange priser og utmerkelser i Norge. Hun er en forfatter med stor bredde. Poesi, lyrikk og skuespill, sier Tone Ulltveit-Moe, som er virksomhetsleder for Kultur og frivillighet i Drammen kommune.

Cecilie Løveid (1951) bor i Bergen. Hun har gitt ut en rekke romaner, barnebøker, dikt, fjernsynsdramatikk, scenedramatikk og hørespill, samt tekster til performance, opera og danseforestillinger.

Cecilie Løveid er ei av våre mest spilte samtidsdramatikere, og hun regnes som én av de betydeligste lyrikerne i norsk litteratur. Ved siden av Jon Fosse er hun den norske dramatiker, som i samtiden er blitt mest spilt i utlandet. Løveid har mottatt en rekke priser, blant annet Aschehougprisen (1984), Doblougprisen (1990), Ibsenprisen (1999), Amalie Skram-prisen (2000) og Gyldendalprisen (2001). Hun fikk også både Brageprisen og Kritikerprisen i 2017, og nå også Triztan Vindtorn poesipris.

Årets jury for poesiprisen har bestått av Mette Karlsvik (juryleder), Birgit Hatlehol, Fredrik Høyer, Carina Beddari og Ragnar Hovland.

[email protected]