Hjem Nyheter Centralgaragen avduket ny Mazda

Centralgaragen avduket ny Mazda

Da teppet ble fjernet på den utstilte modellen, fikk publikum virkelig innfridd foreventningene.  CX-30 har lange, elegante linjer og rene flater som reflekter lys på en veldig fin måte. Det er absolutt ikke umulig at dette blir en ny bestselger for Centralgaragen. 

Mange på avdukingen
– Med 110 påmeldte var Centralgaragen blant de tre forhandlere i Norge som hadde flest besøkende på den nasjonale avdukingen, sier en svært godt fornøyd Helge Støle, daglig leder hos Centralgaragen. – CX-30 er den tredje CX’en som Mazda lanserer. Først var det CX-5 i 2012 som har solgt over 20 000 eksemplarer, mens CX-3 ble lansert i 2015. Sistnevnte har solgt over 6000 eksemplarer, forteller Støle. 

En mellomting
– Hvordan er størrelsen på denne modellen i forhold til forgjengerne? 

– Dette blir en mellomting. CX-30 er i størrelse mellom CX-5 og CX-3 med lengde på 4,395 m, bredde 1,795 m og en høyde 1,540 m. Bagasjerom er på 430l (VDA), mens bakkeklaringen er på 17,5 cm, forklarer han, mens han åpner panseret på nyvinningen. – Se her, en egen isolerende ”hette” over selve motoren. Den reduserer støyen fra motoren både for de inne i kupeen og omgivelsene utenfor, sier Støle.

Revolusjonerende ny bensinmotor
Mazda CX-30 leveres med 2WD og AWD. En virkelig nyhet finnes i selve motoren, nemlig en revolusjonerende ny bensinmotor. Ja, dette er den eneste serieproduserte bensinmotor med kompresjonstenning. Sammen med mildhybrid reduserer dette bensinforbruket og CO2-utslippet. Alle modellene har 2,0 liters motor med 180 hk og dreiemoment 224N, og bilen leveres både med manuelt gir og automat gir. Priser er fra kr. 336.400.- til 436.400.-.

Tradisjonsrik bedrift
Helge Støle og teamet hans hos Centralgaragen ser fram til å la kundene prøvekjøre den nye Mazda’en, for forventningene er store. Bilforretningen på Landfalløya er for øvrig ikke bare byens eldste bilforretning, her er det også flere ansatte som har jobbet i mange år. Støle har selv fartstid fra 1984, og mange av kollegene hans har også mange år på baken hos Centralgaragen. Til den nedlagte papirfabrikken Brager flyttet de i 1986, og nå er det bilmerkene Hyundai og Mazda som er i porteføljen.