Hjem Nyheter Datoen er satt for dialogmøte mellom Gilani og SIAN

Datoen er satt for dialogmøte mellom Gilani og SIAN

Bakgrunnen for dette møtet er Koranbrenningen som skjedde midt i Strømsø torg tidlig i juni i år.

Et vitne på stedet som Byavisa Drammen har snakket med og som ønsker å være anonym, forteller at flere personer hadde samlet seg for å se hva som skjedde.

Vitnet fortalte videre at ifølge de som sto der først, så var det en mann som hadde løpt fra stedet før flammene hadde startet og de fleste trodde det var han.

Denne handlingen ble filmet og publisert på nettside Ekte Nyheter som hevdet at en gruppe som kaller seg for Patrioter står bak denne handlingen.

Handlingen skapte misnøye hos det religiøse samfunnet i Drammen. Både imam, prest, styreledere og politikere sto frem og markerte ved å si imot og gå i rosetog fra Strømsø torg, der handlingen skjedde, til Bragernes torg der det ble holdt appeller til slutt.

I kjølvannet av det ble Yousuf Gilani beskrevet som en farlig mann for Norge på Stopp islamisering av Norge (SIAN) sine nettsider.

– Kom og spis curry med meg, svarte Gilani tilbake og inviterte lederen til SIAN, Lars Thorsen på middag.

Og det takket han ja til, men med to betingelser at det skal være publikum til stede og med en nøytral ordstyrer, siden Thorsen mente at man ikke kom langt med en middag med bare Thorsen og Gilani.

Dermed møttes «partene» på Strømsø torg og for å diskutere i begynnelsen av juli i år, og nå er det klart for dette møte mellom Muslimsk dialogforum og SIAN lørdag 24.oktober i Drammen.

Dialogforumet ønsker at møtet skal være transparent og åpent for de som ønsker å høre på dialogmøtet.

–  Åpenhet handler også om forholdet mennesker imellom. Skal vi lykkes som et flerkulturelt samfunn, må menneskene møte hverandre med åpenhet. Det betyr at vi må se hverandre som enkeltmennesker, ikke som medlemmer i en gruppe. De som ønsker å delta under dialogmøtet kan gjøre det ved å melde seg på til arrangementet når den publiseres. Vi ønsker å forholde oss til retningslinjene til FHI og setter et antall på ca 80 personer maks, sier Gilani.

Tema for dialogmøte er: Islam i Norge – Kan broer bygges?

Ordstyrer vil være Lars Petter Soltvedt har pH D. og førsteamanuensis i statsvitenskap og menneskerettigheter ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Han har vært en tydelig stemme innen fagområder som konflikthåndtering, menneskerettigheter og kulturforståelse.

Temperaturen mellom SIAN og det muslimske samfunnet i Norge har vært veldig høy i det siste.

Særlig i Bergen og i Oslo der både SIAN, politi og motdemonstranter har fått kritikk for måten markeringene utviklet seg der.

Med tanke på det som har skjedd i Oslo og Bergen, hvordan vil dere hindre at ting eskalerer seg?

–Vi har kontakt med politiet for å se på sikkerhetstiltak knyttet til dialogmøtet, sier Gilani.

[email protected]