Hjem Kultur Debuterer med et mesterverk av et album

Debuterer med et mesterverk av et album

Artist: Johny Aasgaard
Album: «Collecting»
Plateselskap: Roller Records

Vestfossingen Johny Aasgaard har vært en sentral del av musikkmiljøet i Drammen og østlandsområdet de siste 20-årene. Han er således for en veteran å regne på den norske musikkscenen og har opparbeidet seg en stor musikalsk erfaring og et svært godt rykte gjennom mange år. Han spilte i bluesrock-bandet CIA på 1990 tallet. Dette bandet ga ut to kritikerroste album og turnerte Norge på kryss og tvers og spilte hundrevis av konserter. Det var her og i denne perioden han la grunnlaget. Sakte men sikkert bygde han sitt rykte som en sjelfull gitarist. En det ble snakket om. En det ble snakket mye om.

Det er mange år siden gitarlegenden Bent Bredesen sa at det er på høy tid at hele Norge får glede av denne fantastiske musikeren. Denne anmelderen har alltid vært fan av gitarister som har evnen til å engasjere og bevege deg med sitt gitarspill, og det har Johny Aasgaard i aller høyeste grad.

Men nå er altså ventetiden over. Drømmen Johny snakket om første gang på slutten av 1990-tallet er realisert. Nå er Johny klar, nå er Johny «strong» og klar for å tre inn i rampelyset med sitt debutalbum «Collecting», etter å ha jobbet med og for «alle andre» artister i to tiår.

Nå er det hans egne komposisjoner som skal opp og fram. Og det er jo sånn at noen skiver smyger seg inn under huden på deg og gir deg en følelse av velbehag. Akkurat sånn er det med denne skiva. Dette er et nydelig album med sterke tekster levert av en gitarist og sanger som virkelig kan sitt fag og utøver det mesterlig. 

Her er en deilig blanding av rock og americana, med en bluesy gitar du knapt har hørt maken til. Dette har blitt et praktfullt album servert av en gitarist og andre musikere som virkelig kan sitt fag og utøver det helt mesterlig. 

Med seg på skiva har Johny sine musikalske brødre Eivind Kløverød, Finn Tore Tokle, Thomas Landaas Eriksen, Olaf Olsen og Georg Storhaug. Dette er musikere som innehar en enorm erfaring og trygghet. Og som du finner på en lang rekke med plateutgivelser, og som har spilt med Johny Aasgaard i en årrekke. I tillegg til nydelig koring fra Heidi Grete Aasland, Lise Backstrøm og Anders Alexander Arnesen.

Georg Storhaug har produsert og gitt skiva, som er gitt ut på Roller Records, et rent, stilfullt og skarpt lydbilde.