Hjem Nyheter Det blir skoleavslutning for avgangselever

Det blir skoleavslutning for avgangselever

Men det uten foreldre tilstedte. Det melder Drammen videregående skole på deres Facebook side.

– Når vi ikke kan samle alle våre avgangselever i Drammenshallen, er jeg sikker på at det blir en veldig høytidelig og stilfull avslutning med klassen. Ikke minst er det fint at både kontaktlæreren og elevene får mulighet til å takke hverandre for det fellesskapet de har hatt. Det kommer til å føles ekstra godt etter mange uker fra hverandre, sier rektor ved Drammen videregående skole, Kristine Novak.

På grunn av grensen om 50 deltakere som er satt av myndighetene i et arrangement løser skolen det ved å ha klassevis avslutning for alle elevene i år.

Skolen jobber  nå for at alle elevene skal få en god avrunding på skoleåret. Dessverre kan ikke dere foreldrene delta på avslutningen for avgangselevene av hensyn til smittevernreglene.

«Som vi vet, har denne våren vært spesiell med hjemmeundervisning og avlysning av eksamen. Koronasituasjonen påvirker også avslutningen av skoleåret. Vi jobber for at alle elevene skal få en god avrunding på skoleåret. Dessverre kan ikke dere foreldrene delta på avslutningen for avgangselevene av hensyn til smittevernreglene. Vi må holde oss innenfor grensen som regjeringen har satt på 50 deltakere», dette står på skolen sin Facebook side.

Avslutning for avgangselevene

Særlig er de opptatt av at avgangselevene skal få en fin og verdig avslutning på 13 års skolegang.

De har derfor lagt opp til klassevise avslutninger fordelt over flere ettermiddager de to siste ukene i skoleåret.

På grunn av  smittevernhensyn krever dette både mye tid og logistikk. Det vil derfor ikke være annen opplæring for avgangselevene i denne perioden, det vil si  i ukene 24 og 25.

Selv om avslutningen må bli litt annerledes enn tidligere, har de lagt stor vekt på at det skal være like høytidelig med taler og kulturinnslag.

Avslutning for elevene i vg1 og vg2

Det blir programfagsdager fra fredag 12/6 til og med torsdag 18/6. I løpet av programfagsdagene får hver elev ei økt med hvert av programfagene hun/han skal ha i vg2 eller vg3.

De fleste skal ha tre økter fra 09.00-11.30. Hensikten er at elevene får en smakebit på faget de skal ha neste år.

Det er andre året de gjør dette, og det er populært blant elevene. Elevene får informasjon om fag, tidspunkt og rom av kontaktlærer. Det er lagt vekt på å ivareta smittevernhensyn også disse dagene.

Siste skoledag er 19. juni og hver klasse har sommeravslutning sammen med kontaktlæreren i klasserommet.

På Drammen videregående skole sin nettside kan du se en full oversikt over når de ulike klassene skal ha avslutning.

[email protected]