Hjem Næringsliv Dette er Norges mest populære magasiner hos Narvesen

Dette er Norges mest populære magasiner hos Narvesen

Kategorisjef i Reitan Convenience Norway Nina Halvorsen

I forbindelse med Verdens pressefrihetsdag 3. mai publiserte Reitan Convenience Norway en oversikt over Narvesens mest populære magasiner hittil i 2022. Se og Hør er Norges mest kjøpte magasin, mens Svensk Damtidning, Femina og The Economist er de mest populære utenlandske tidskiftene.

-Salg av aviser og magasiner har alltid vært er en del av DNA-et til Narvesen, og gjennom årene har vi tatt del i tøffe kamper for å forsvare ytringsfrihet og pressefriheten i Norge. Senest skjedde dette da vi i 2015 gav ut satirebladet Charlie Hebdo som eneste utsalgsted i Norge, sier kategorisjef i Reitan Convenience Norway, Nina Halvorsen

Narvesen ble etablert i 1894, da gründeren Bertrand Narvesen overtok jernbanekonsesjonen og et lite antall lukekiosker på Østlandet. I starten solgte Narvesen kun magasiner og aviser, men dette varesortimentet har blitt betydelig utvidet siden den gang. På tross av at vi nordmenn blir mer og mer digitale, står fortsatt de fysiske magasinene sterkt i Narvesen.

– Våre kiosker ligger ofte på sentrale trafikknutepunkt, og gjennom pandemien har vi opplevd fallende omsetning på flere av våre kiosker. Likevel er det gledelig at andelen kunder som kjøpte blader har økt de siste årene. Det betyr at mange velger det analoge som en motvekt til den digitale hverdagen, og bruker magasinet som et pusterom i hverdagen, sier Halvorsen.

På listen over de 20 mest solgte norske magasinene, finner vi Se og Hør på topp. Blant de mest solgte internasjonale magasinene finner vi mange svenske tidsskrifter.

– Se og Hør har en spesiell plass blant nordmenn, og det er ikke overraskende at bladet topper bestselgerlisten. Blant de utenlandske magasinene finner vi Svensk Damtidning øverst. Samtidig er spennet stort, og inneholder alt fra The Economist til Der Spiegel, avslutter kategorisjef Nina Halvorsen.

Topp 20 norske besteselgere hos Narvesen:

 1. Se og hør
 2. Se og hør extra
 3. Hjemmet
 4. Her og nå
 5. Allers
 6. Norsk ukeblad
 7. Kk
 8. På tv
 9. Vi menn
 10. Se og hør kryss&quiz spesial
 11. Tara
 12. Kamille
 13. Familien
 14. Allers lette kryss
 15. Våre beste kryssord
 16. Pondus
 17. Lev landlig
 18. Interiørmagasinet
 19. Kryssord for nybegynnere
 20. Elle

Topp 20 internasjonale bestselgere hos Narvesen: 

 1. Svensk damtidning
 2. Femina
 3. Economist
 4. Hänt i veckan
 5. Alt for damerne
 6. Lantliv
 7. Hello
 8. Uncut
 9. Isabellas
 10. Eurowoman
 11. Billedbladet
 12. Der spiegel
 13. Mojo
 14. Elle
 15. Sondag
 16. Nostaliga
 17. Mad & bolig
 18. Vogue
 19. Classic motor
 20. Burda style