Hjem Kultur Dickens feirer 50 år

Dickens feirer 50 år

Vi stakk innom Dickens for å høre hvordan det sto til med puben som feirer 50 år i dag. Her var det mange Drammensere i alle aldre.

Daglig leder Nina Victoria Nilsen, opprinnelig fra Alta, har jobbet på Dickens siden høsten 2017 og trives veldig godt.

– Det er mange faste kunder her hver uke. Det siste halvåret har det begynt å komme litt yngre mennesker innom. Det en gjeng på cirka 15 stykker fra 18 år og oppover som også kommer hit på fest og det er flott. Grunnen til at Dickens eksisterer fortsatt er nok fordi sjelen til puben fortsatt er her som den var når mine oldeforeldre levde. Også har vi AASS noe drammensfolk er veldig opptatt av. Vi har en flott gjeng med faste kunder som er innom og de hjelper til når det trengs og i dag har de hjulpet til med ballonger og pynting. Vi er en liten, men stor familie, sier Nina.

– I kveld blir det underholdning, først med Pernille kl 16 og senere i kveld kommer Arvid og Roger fra Stallgutta. I løpet av våren kommer vi til å markerer jubileet med ulike arrangementer, sier hun.

Mange faste

– Jeg er her hver dag, sier Ståle Bermingrud. Kjempegøy at Dickens er 50 år og feirer i dag. Det er et populært sted og det er kjempefint å være her. Det er mange faste som er innom her hver dag så det er alltid mye kjentfolk og veldig sosialt, sier Ståle som mener det var fornuftig å ta bort uterestauranten  og bygge den inn. Ståle forteller at han foretrekker å være der på dagen, så når festen når nye høyder senere i kveld har han reist hjem.   

TERJE PRESTÅRHUS

– Tidligere var vi her mye, men ikke nå lenger, sier Fredrik Kristoffersen som sitter sammen med Fredrik Heimdal, Lars og Vibece Evjenth.

– Det er Vibece sin skyld at vi var her mye før fordi hun jobbet her tidligere, ler gutta rundt bordet og Vibece smiler og tar gladelig på seg den skylden.

– Det er nok atmosfæren og tradisjonen som gjør at Dickens eksisterer fortsatt, sier de. – Det var kø her kl 11, tenk det! Det er bra med 2. etasje, men vi savner uteplassen fra gammelt av. Den var unik, sier de.

Hyggelig miljø

Tone Hasle og venninnen Gunhild hadde også tatt turen innom for å feire Dickens. Tone er ofte her, mens Gunhild blir med litt innimellom. – Det er veldig hyggelig miljø og jeg treffer stort sett kjentfolk, sier Tone. 

På samme bord treffer vi også trønderen Oddmund Raudberget, som når bor i Drammen. – Dette er stamstedet mitt når jeg er i Drammen. Liker ”brune puber” med tradisjon og god service.  Da holder jeg meg til Dickens, understreker Oddmund.

Knut Espedal kommer innom i rykk og napp. 
– Jeg er nok her en del. Men jeg har ikke sittet her siden 1970 altså, sier en lattermild Knut. Jeg er her fordi jeg møter kjente på min egen alder. Blir 70 år nå 17. mai og jobber fortsatt, sier sprekingen. 

Vennskap

– Jeg er her nok litt for ofte, sier Per Mathiassen. 
– Tør nesten ikke si det, men har vært her mye. Det er godt samhold og vennskap her i den faste gjengen på Dickens. Jeg trives veldig god og synes det er ett bra sted. Dette er nok den puben som går best i byen. Lørdag formiddag er det smekk fullt her. Da serverer de gratis pølser, sier Per.  
– Vi kjenner hverandre godt og driverne er veldig flinke folk. Trenger ikke uvenner når du har slike venner som du har her på Dickens, sier han med ett smil. 

Sverre, Gerd, Gunn, Eva og Ronald sitter og koser seg rundt bordet. – Jeg har vært her fra de åpnet, sier Ronald. Det er den samme puben som før , men var nok mer familiær før. Det er en veldig trivelig pub med en veldig hyggelig betjening. Denne kommer til å fortsette å eksistere, sier de. En skikkelig stampub!

– Jeg vanket på Dickens i 47 år, sier Tove Kvernhaug som er her i dag med Anne Lise Ryen. – Derfor vi er her nå. Begynte å vanke her som 15-åring. Kom kun inn fordi vi oppførte oss ordentlig. Var litt annerledes den gang, sier hun lattermildt.

– Stikker innom nå og da og det er nesten som å komme hjem hver gang, sier hun.

Dickens åpnet i 1970 og eies i dag av Petter Kittelsen, Aksel Andersen og Knut Einar Fjerdingstad. 

[email protected]