Audi e-tron var den mest solgte nye elbilen i Viken første halvår av 2020 Foto: Norsk elbilforening

Disse elbilene er mest populære i Viken

Skrevet av RED
14.08.2020 08:25 - OPPDATERT 14.08.2020 14:50

I første halvår av 2020 valgte nær halvparten av de som kjøpte ny bil i Norge, elbil. I Viken ble Audi e-tron oftest valgt blant elbilkjøperne, etterfulgt av Volkswagen e-Golf.

Det viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Totalt er det solgt 8240 nye elbiler i Viken i første halvår.

 - Audi e-tron er en bil med lang rekkevidde, stor bagasjeplass, og mulighet for tilhengerfeste. Dette er kvaliteter norske bilkjøpere setter pris på. Elbiler som dekker disse behovene selger bra og med flere slike modeller på markedet, når vi målet om at elbiler skal bli for alle, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Og det må til om Stortingets ambisiøse mål om 100 prosent elektrisk nybilsalg i 2025, skal nås.

Skårer høyt
Tidligere i år har også Norsk elbilforenings undersøkelse Elbilisten 2020, vist at Audi e-tron er en av elbilmodellene elbilister er mest fornøyd med, hvor det henholdsvis er 78,5 prosent av e-tron-eierne som rangerer elbilen helt til topps. Kun Kia e-Niro, Tesla Model S og Tesla Model 3 får høyere skår.

Regionale forskjeller
Tesla Model 3 ligger på fjerde plass i gamle Akershus fylke, men faller til femte og niende plass i tidligere Buskerud og Østfold. Dette er også tendensen i resten av Norge bortsett fra i Oslo hvor Tesla Model 3 er den andre mest solgte elbilen så langt i år.

De 10 mest solgte elbilene i Viken første halvår (per 31. juni 2020):Kilde: Opplysningskontoret for veitrafikken (OFV). Tallene er utarbeidet av Norsk elbilforening.

[email protected]