Hjem Nyheter DNT-hyttene klare til bruk

DNT-hyttene klare til bruk

Fra fredag var det igjen mulig å ta turen til Veslekillingen, Goliaten, Koboltkoia, Dusehesten eller en av de mange andre DNT hyttene.

– Nå går vi «lysere» tider i møte, og åpner opp igjen våre ubetjente hytte, sier Åshild Woie som er kommunikasjon og fagsjef for aktivitet for barn  i DNT Drammen og Omegn.

Dette er unntatt Høgevarde og Dalabu.

I en tid da store deler av landet var stengt trakk nordmenn ut i naturen og mange fikk utvidet, eller kanskje fornyet sitt bekjentskap med turlivet.

DNT har registrert stor trafikkøkning på sine nettsider og turportalen UT.no har økningen vært på hele 70 % i april. Dette vitner om at stadig flere ønsker å tilbringe tid i naturen.

– DNT Drammen og omegn har et stort utvalg av hytter. De ligger der som robuste perler drysset utover distriktet vårt. Enten du er glad i skogen, sjøen eller fjellet, er hyttene nå klare til å ta deg imot. Ta med barna på sin første overnatting, sitt med kjæresten på hyttetrappen og se på stjernehimmelen eller ha den lange gode samtalen med venner rundt peisen. I ukesvis har de bynære hyttene bare ligget der og sett turgåere rusle forbi. Endelig skal det lyse i vinduene og ryke fra pipene igjen, sier Woie.

Roser frivillige

– Vi har jobbet lenge og intenst med å muliggjøre dette og for å få alt på plass. Vi har blant annet utarbeidet en smittevernsplan som er på 40-50 sider. Å åpne hyttene igjen er noe vi slett ikke tar lett på, sier hun og legger til:

Åshild Woie som er kommunikasjon og fagsjef for aktivitet for barn  i DNT Drammen og Omegn er glad for at de kan åpne hyttene sine igjen. Foto: DNT Drammen og Omegn

– I tillegg må vi berømme våre frivillige som har stått på i ukesvis på dugnad med å skrubbe, rydde, vaske og ordne alle hyttene for å tilpasse dem de nye kravene. Hundrevis av timer har de stått på for at vi skal kunne åpne hyttene igjen.
Som dere skjønner er det et stort apparat som har vært i sving for å få dette til. Det er glede og spenning rundt det å endelig åpne hyttene igjen i den tiden vi er i nå.

Stor etterspørsel

DNT Drammen og Omegn har nå sju hytter i nærmiljøet og en på Dagali tilgjengelige for bruk. Tre av hyttene åpnet allerede 1. mai og etterspørselen har vært stor. Veslekillingen som ligger ved sjøen er nesten fullbooket i juli allerede.

Hyttetilbudet i skogen er stort og det er god plass så her er ingen grunn til bekymring, men DNT oppfordrer til å planlegge turen i god tid.

Er det trygt på DNT hyttene nå?

– Folkehelseinstituttet har i samarbeid med DNT utarbeidet en smittevernplan som gjør det mulig å åpne hyttene igjen. I den forbindelse er det en del endring med tanke på hvordan man forholder seg når man ønsker å besøke en hytte. På DNTs hjemmesider er det utfyllende informasjon om hva du må tenke på før du tar inn på hyttene og før du reiser hjem igjen.

Det er hovedsakelig tre viktige ting å merke seg, alle må booke plass på forhånd, god hygiene med hyppig håndvask, og en meters regel mellom gjester som ikke er fra samme husstand. Ja, også må du være medlem i DNT.

Ut over dette er det noen ekstra informasjonsplakater på hyttene enn vanlig som tydelig forklarer hvordan man skal forholde seg i disse dager.

– DNT ønsker alle turglade velkommen tilbake til DNTs unike og varierte hyttetilbud, sier Woie.

[email protected]