Hjem Nyheter DNT med to nye overnattingsmuligheter

DNT med to nye overnattingsmuligheter

Turistforeningen har den siste tiden erfart økt etterspørsel og interesse for turmuligheter i nærheten av der folk bor.Foto: Åshild Woie som er kommunikasjon og fagsjef for aktivitet for barn  i DNT Drammen og Omegn. presenterer to nye hytter fra DNT. Foto: DNT Drammen og Omegn

Folk er rett og slett oftere ute på tur og da er det viktig med et etablert og variert tilbud i nærheten av der folk bor.

DNTs hovedmål er å få folk ut på tur, og jobber daglig med å fremme det enkle friluftslivet. DNT har de siste årene merket en betydelig vekst i nærmiljøaktiviteter.

Dette er ofte kortere hverdagsturer eller helgeturer med overnatting. Hyttene i skogen rundt Drammen har økt besøk hvert år.

– Det er derfor gledelig å kunne presentere to nye overnattingsmuligheter, Blektjern og Hamborgstrømpaviljongen, som begge ligger svært sentralt og lett tilgjengelig på hver sin side av Drammen sentrum, sier Åshild Woie som er kommunikasjon og fagsjef for aktivitet for barn  i DNT Drammen og Omegn.

To nye hytter

I Bragernesåsen finner du Hamborgstrømpaviljongen og i Strømsøåsen ligger Blektjern. Hyttene er riktignok ikke nye for DNT, og er nok for mange velkjente turmål allerede, men tidligere har de kun har vært tilgjengelig for dag- og kveldsarrangement. Nå vil det endelig bli mulig å overnatte inne på disse to hyttene.

Hamborgstrømpaviljongen ble satt opp i 1912 og fungerte en tid som serveringssted. Sover du her har du distriktets kanskje største stinettverk rett på trappen, kun ca. 30 minutters gange fra Bragernes torg.

Her kan du se en av de to nye hyttene til DNT. Her ser du Hamborgstrømpaviljongen. Foto: Johan Fegri

Blektjernstua i Strømsøsåsen er en favoritt for mange allerede, og i den gamle damvokterboligen åpnes det nå for overnatting. Den lille røde stua er full av historie, og huset damvoktere frem til 1956. Flittige frivillige har lagt ned mye arbeid i hyttene og nå er de klare for overnatting.

 Her er den andre hytten Blektjernstua i Strømsøsåsen. Foto: Terje Prestårhus

– DNT har stor tro på at begge hyttene kommer til å bli populære, og at de vil fremme det enkle friluftslivet og tilgjengeliggjøre muligheten for hverdagsturer. Fra disse hyttene er det enkelt å ta en overnatting midt i uken og fortsatt rekke både skole og jobb, sier Woie.

[email protected]