Hjem Nyheter Klart for DNT-toppturene i september

Klart for DNT-toppturene i september

Det er koronasituasjonen som er årsaken til at DNT Drammen og Omegn har bestemt seg for å avlyse Toppturen som et dagsarrangement der man normalt hadde samlet flere hundre deltakere. 

– Vi ønsker allikevel å gi folk et tilbud til å bli med på topptur i Finnemarka i år også. Finnemarka i september er nydelig, og i perioden 1. til 20. september inviterer vi derfor alle til å gå Topp3Turen eller Topp7Turen sammen med oss, på egenhånd, sier Bøtun. 

Topp7Turen er 26 km lang og krevende, men er en kjempefin opplevelse. Foto: Anngunn Dårflot

Når man toppen(e) er man garantert fantastisk utsikt. Foto: Anngunn Dårflot

Løypene er de samme som tidligere, med samme lengde, startsted og topper. For å bli med, må man melde seg på hos DNT og deretter får man tildelt et startkort som koster 100 kroner. 

I den oppsatte perioden vil det henges ut poster på hver topp, der man finner en kode. Denne må noteres manuelt på startkortet. 

– DNT vil trekke ut noen vinnere blant dem som kjøper startkorte. Premiene er flotte friluftsprodukter og gavekort fra Turbutikken vår, Bøtun. 

Topp7Turen er en fantastisk, men ganske krevende tur på ca 26 km. Den starter ved Bjørkedokk i Krokstadelva og går herfra over 7 flotte topper i marka; Knabben (359moh), Solbergvarden (531moh), Lokkeråsen (607moh), Hoggskollen (597moh), Tverråsen (535moh), Skimten (553moh) og Varden (268moh). Så man går mange  høydemetere før man er i mål på Bragernes Torg!

Deltakerne bør være i god form og vant til å gå i terrenget, og med disse forutsetningene blir det en flott turopplevelse. 

Om man synes 26 km er i lengste laget, er Topp3Turen på ca 15 km et supert alternativ. Denne starter ved Eiksetra turisthytte i Lier og kommer inn på samme trasé som Topp7Turen ved Vakkertjern rett før Tverråsen. 

[email protected]