Hjem Nyheter DNT Ung rev ned hele hytten og ble prisvinnere

DNT Ung rev ned hele hytten og ble prisvinnere

Damslett er en plass ved Nerdammen hvor det i dag står en liten hytte.

Etter mye planlegging i en arbeidsgruppe bestående av frivillige i Den Norske Turistforening (DNT) Ung Drammen, skal de nå rive denne og bygge en ny større turisthytte for DNT Ung Drammen. 

– Vi fikk tilbudet en gang på et styremøte i november 2018 og vi syntes med en gang dette var et interessant tilbud og vi nølte lite før vi takket ja, forteller Ingeborg Kvarme som sitter i styret til DNT Ung Drammen.

På det digitale landsmøtet for DNT ung 2020, vant DNT ung Drammen den såkalte Veiviserprisen for vårt prosjekt med Damslett. Dette er DNT Ung sin innovasjonspris som vi ble tildelt for å være første Unglag som gjennomfører et slikt byggeprosjekt.

– Det var utrolig artig å motta pris på grunn av Damslett-prosjektet. Det var veldig gøy å bli lagt merke til av landsstyret i DNT Ung for arbeidet med prosjektet vårt. Vi fikk prisen fordi vi er første DNT Ung-gruppe i landet som bygger sin egen turisthytte, sier Kvarme.

Slik så hytten ut før de begynte å reve ned. Foto: Mathias RognebakkeHytta skal bygges delvis på dugnad og delvis profesjonelt. Hytta har en fantastisk beliggenhet og nærhet til by og er lett tilgjengelig for alle. Den skal derfor bygges tilrettelagt for alle, for å bidra til et mangfold i norsk friluftsliv. 

– For vi i DNT Ung ønsker å skape et inkluderende friluftsliv for alle, og hytta på Damslett vil bidra til akkurat dette. Vi ønsker å skape et tilbud til alle som trenger et lavtterskeltilbud for å bruke tid i naturen, og samtidig at vi har en hovedbase for eget rekrutteringsarbeid og kursing om friluftsliv, sier Kvarme.

DNT Ung er landets største friluftsorganisasjon for ungdom og består av alle medlemmer i DNT mellom 13-30 år. 

Styreleder Ole-André Skonnord i gang med rivning av den innvendige kledninga på det tidligere kjøkkenet. Foto: Mathias RognebakkeDNT Ung Drammen er den lokale ungdomsgruppa i DNT Drammen og Omegn, og de består av rundt 1500 medlemmer. 

De tilbyr et variert aktivitetsprogram av og for ungdom i Drammensområdet. De fleste turer har utgangspunkt i Drammen. 

– Du kan være med på alt fra klatring, nærmiljøturer og overnattingsturer til snøhuleturer, tjernhopping og BaseCamp Vi holder også foredrag og kurs i for det meste alt innen friluftsliv, sier Kvarme. Slik kommer hytta til å se ut når den blir ferdig. Foto: DNT Ung

Hun håper at mange får vært med på å bygge, men er litt usikker på hvor mange vi tilslutt blir. 

– Det blir i utgangspunktet ungdommer som vil være med å bygge og vi  har et ønske om at hytta skal være ferdig til høsten 2021, så det er et vi jobber mot, sier hun.

[email protected]