Hjem Nyheter DNT utfordrer – Bli med på «Kom deg ut-dagen» søndag

DNT utfordrer – Bli med på «Kom deg ut-dagen» søndag

«Kom deg ut-dagen» er en nasjonal turdag som arrangeres hver høst og vinter. Her kan alle som vil få en smakebit på friluftslivet, helt gratis.

– Høsten er en nydelig tid for lek og oppdaging og vi oppfordrer alle til å ta turen ut på egen hånd Det blir dessverre ikke noe arrangementet i regi av oss i år av smittevernhensyn, sier Thea Hajum Utvik, leder av aktivitetsavdelingen i DNT Drammen og Omegn.

Ta med erfaringene

Med det som ser ut til å bli nok en periode i hjemlandet oppfordrer DNT alle til å rette blikket mot nye turmål der de bor og bruke søndag 6. september som en oppstart for tursesongen.

– Vi lærte mye i vår, blant annet hvor kort du trenger å gå for å få de gode naturopplevelsene. Naturen har blitt et fristed for enda flere, og er det noe vi trenger etter et langt år i unntakstilstand, så er det å ta med oss de gode nærturerfaringene fra våren med oss inn i høsten, sier Hajum Utvik.

Gode verktøy til turhøsten 

Tur-appen KulTur er laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur, og de som er ferske i friluftslivet.

Aktivitetene har ulik vanskelighetsgrad. Man får blant annet poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger. APPen er gratis både for iPhone og Android.

Digitale friluftskurs

DNTs nye digitale friluftskurs er enkle å ta og består av flere små kurs, som samlet skal gi kompetanse, tips og triks til hvordan drive enkelt friluftsliv. Kurspakken består av seks moduler som tar for seg blant annet turplanlegging, utstyr, kart og kompass, og hvordan du sover ute for første gang. Kursmodulene gir også en innføring i allemannsretten og sporløs ferdsel.

[email protected]