Hjem Nyheter Hanne Sørvaag tolker Dolly Parton i Drammen

Hanne Sørvaag tolker Dolly Parton i Drammen

– Forestillingen er ikke en erstatning for at Dolly Parton ikke har vært i Norge på en stund. Men jeg tror at mitt musikalske uttrykk fungerer godt til hennes låter fordi jeg også har countryelementer i stemmen min, forteller Hanne Sørvaag om forestillingen som spilles i Drammens Teater lørdag 14. mars.

Hektet som 14-åring

I «Meg og Dolly» er ikke målet om å kopiere måten å synge på eller hvordan Dolly Parton opptrer på scenen, forklarer Hanne Sørvaag.

– Dolly har inspirert meg såpass mye at en del er sammenlignbart av naturlige årsaker i dette showet. Noe som også gjelder forkjærligheten for paljetter, sier hun.

Før den første musikalske opplevelsen som 14-åring hadde Sørvaag stort sett hørt vitser som refererte til utseende til countryartisten Dolly Parton.  

– I filmen «The Bodyguard» danser Kevin Costner og Whitney Houston samtidig som det spilles originalversjonen av «I Will Always Love You» med Dolly Parton. Den lille skjønne stemmen med vibratoren i bakgrunnen synes jeg var veldig spesielt, forteller Hanne Sørvaag om den gryende interessen for Dolly Parton, som artist og låtskriver.

– Jeg var i den mottagelige perioden fordi jeg drømte om å bli popstjerne i tenårene, så jeg hørte i hjel Whitney Houston sin versjon. Samtidig som jeg oppdaget Dolly Parton.

By og land

Hanne Sørvaag er oppvokst i storbyen Stavanger. Samtidig som hun hadde et sterkt bånd til familiegården Sørvaag i nærheten av Haugesund.

– Under hele oppveksten tilbragte familien somre og helger på gården. Og da jeg var med på en fotoshoot for et par år siden med country inspirerte klær, cowboyhatt og boots gikk det opp for meg at dette livet passet meg kjempegodt. Det bor faktisk ei liten gårdsjente i meg, sier hun.

– Min sterke tilknytning til Sørvaag gjør nok også at jeg kan relatere meg til hvordan det er å vokse opp på en gård og vandre rundt på åkeren og naturen slik Dolly Parton gjorde i sin oppvekst, forteller Hanne Sørvaag.

Gleder seg

Stavangerartisten har et godt og nært forhold til drammenspublikummet.

– I Drammens Teater har jeg bare gode konsertopplevelser å referere til, sier hun og forteller med et utrolig flott publikum under formiddagskonserten i foajeen.
I forbindelse med Wenche Myhre sitt turnebesøk i teateret i 2013 ble Hanne Sørvaag invitert som gjest.

– Jeg hadde skrevet en låt til henne og ble overrasket da hun plutselig introduserte meg på stavangerdialekt på turnestarten i teateret. Og da hun hadde sin avslutningskonsert året etter ba hun meg komme opp på scenen å synge duett på sangen jeg hadde skrevet til henne. Så jeg har allerede hatt flere magiske øyeblikk i Drammens Teater og jeg gleder meg til å komme tilbake 14. mars med mitt eget show.
Sørvaag må klype seg i armen for å klare å ta inn over seg de gode tilbakemeldingene som hennes første soloshow «Meg og Dolly» har fått av publikum.

– Jeg har drømt om å lage denne forestillingen i mange år. Og da produsent Kim Are Røstock i Mikrofon tok kontakt ble vi enige om at Dolly Parton fortjener et litt større konsertshow enn bare meg og en gitar, smiler hun.

Glitter og stas

En glitterkjole av designeren TSH og en symbolsk kjole sydd av moren til Hanne Sørvaag er to av antrekkene skal være med på å ramme inn «Meg og Dolly».

– «Coat of many colors» handler om en kåpe moren til Dolly Parton laget av mange tøystrimler fordi de var så fattige. Og da hun kom på skolen lo de andre elevene av henne.  I sangen forteller hun om hvordan moren hadde laget kåpen av kjærlighet og hvor stolt hun var av kåpen. Som en symbolsk handling har mamma sydd en kjole til meg av mange tøystykker hjemme i hennes systue. Mens skoene med en sommerfugl bakpå hælen kjøpt i London er en symbolsk hilsen til «Butterfly», forteller Sørvaag, som også har en gryende interesse for sying.

Denne påsken reiser Hanne Sørvaag til Nashville for å skrive og gi ut en Nashville sessions-EP.

– Planen er å spille inn låtene der og da uten at de produseres i hjel, sier hun og forteller at hun allerede har laget en nedstrippet EP- versjon av Dolly Parton sanger som selges under den kommende turneen.

– Etter hvert vil også de fem låtene bli tilgjengelig på streaming tjenester også, avrunder Hanne Sørvaag.

[email protected]