Hjem Sport Drammen Bandy sikter mot gull

Drammen Bandy sikter mot gull

Drammen Bandys egen kunstisbane, Marienlyst, er ennå ikke klar til bruk. Derfor er det ekstra gledelig for de hardt satsende drammenserne at de kan bruke kunstisbanen på Konnerud til å finslipe formen før serien starter.

Sist sesong tok Drammen Bandy (DB) nok et steg mot toppen av norsk bandy, hvor den 22 år gamle klubben tok en historisk bronsemedalje i eliteserien. 
DB-trener Anders Palmberg rår over seriens yngste og kanskje mest lovende mannskap, med en snittalder på snaue 21 år.

– Vårt håp og målsetting er å gå til topps i Norge, sier Palmberg som vet at han og spillerne må være tålmodige før man eventuelt kan klare målsettingen om NM-gull og kongepokal.

Med litt flaks og flyt kan det skje denne sesongen, eller om noen få år. For det er ingen hemmelighet at hele bandy-Norge har sett talentutviklingen med drammensernes alle NM-gull i aldersbestemte klasser, og det er trolig bare et tidsspørsmål før også A-laget vil stå igjen som NM-vinnere.

Skuffet i KM
4 av DBs mest sentrale spillere er også  landslagsaktuelle og  ingen av dem kan sies å være gamle: Stian Stærkeby (23), Didrik Land (26), Mathias Farnes (18) og yngste mann Marius Mørch Andersen (17). Sist nevnte ser slik på årets sesong:

– Tror serien blir tøffere enn noensinne. Vårt mål er en plass blant de 3-4 beste, og minst en semifinale i NM, vurderer Andersen.

Sist helg var det KM og generalprøve før seriestart. Det gikk litt opp og ned for DB på Konnerud-banen.

– Vi har det med å skuffe litt i treningskampene, innrømmer Marius Mørch Andersen som er den yngste uttatte på årets A-landslag. 

DB kvalifiserte seg for bronsekampen i KM, og vant den greit med 7-3 over Konnerud.

Kretsmester ble Mjøndalen, som overrasket stort med 3-2 seier over Solberg i finalen. De to sist nevnte møtes også til helgens serie-premiere på Solberg-banen.

Verdt å merke seg er at Drammen fikk sin landslagsspiller Stian Stærkeby skadet (kuttskade og trolig hjernerystelse), og er neppe klar for spill før om ca 10-14 dager.
Drammens første hjemmekamp blir forøvrig onsdag 13. november mot Ullevål (kl. 19.30).

Serietipset
Her er vårt serietips for 2019/20-sesongen, hvor Bandyforbundet går inn i sin 100 års jubileumssesong fra januar av: 1) Solberg, 2) Stabæk, 3) Drammen Bandy, 4) Ready, 5) Ullern, 6) Mjøndalen, 7) Sarpsborg, 8) Ullevål, 9) Øvrevoll/Hosle, 10) Høvik.